Itt vagyok

Ez a rendkívül ritka arany Omega Speedmaster, amely egykor Michael Collins Apollo 11 űrhajós tulajdonában volt, óriási 765 000 dollárért kelt el az aukción.

A néhai Michael Collins űrhajós tulajdonában lévő, rendkívül ritka , 1969 -es Omega Speedmaster 765 000 dollárért kelt el a múlt héten a Heritage Auctions Fine Timepieces online aukcióján. Az arany színű Omega Speedmaster Apollo XI BA145.022-69 ára körülbelül 100 000 dollár körül várható, de a rendkívül gyűjthető és történelmileg fontos időmérő végső eladási ára mindenki várakozását felülmúlta. Az aukció előtt olyan pletykák terjedtek, hogy az Omega megvásárolhatja múzeuma számára az órát; azonban kiderül, hogy az Apollo 11 űrhajós Speedmasterét egy egyéni gyűjtő szerezte meg. A vevő nevét azonban nem hozták nyilvánosságra.

óra 1

Az Apollo 11 küldetésben részt vevő űrhajósok rozsdamentes acélból készült Omega Speedmastert viseltek a holdi utazásuk során. A svájci órásmester a Hold-küldetés sikerét azzal ünnepelte, hogy 1014 darab Omega Apollo XI Speedmastert (hivatkozási szám: BA145.022) bocsátott ki. Az első két példát bemutatták Nixon elnöknek és Agnew alelnöknek, bár nem voltak hajlandók elfogadni az ajándékot, és a két óra jelenleg a svájci Omega Múzeumban található. A sorozat következő 28 karóráját a NASA asztronautái kapták az adminisztrációban eltöltött idő alapján, beleértve a 19. számú órát, amelyet Michael Collins parancsnoki modul pilótája kapott.

óra 2Michael Collins

“Bizonyára nagy reményeket fűztünk ehhez az aukcióhoz, és részben Michael Collins hihetetlen órájának köszönhetően az eladás valóban új sztratoszférát ért el” – mondta Jim Wolf, a Heritage Auctions Watches & Fine Timepieces igazgatója. „Ez logikus: az Apollo 11 volt az első küldetés, amely az embert a Holdra juttatta, tehát valóban ez a legfontosabb küldetés az űrutazás történetében. Michael Collins hihetetlenül fontos része volt ennek a küldetésnek, és ez az óra kétségtelenül az űrtörténet és az időmérők történetének egy darabja.”

Az óra 40 mm-es háza és karkötője egyaránt 18 karátos sárga aranyból készült. Bordó színű fordulatszámmérő előlappal, polírozott és szálcsiszolt líra fülekkel és kerek nyomógombokkal rendelkezik. A számlap szintén arany színű, és arany és fekete zománcozott blokkjelzőket, valamint hozzáillő fekete botmutatókat kap. A hátlapon a következő felirat olvasható: „Michael Collins űrhajós, Gemini 10 – Apollo 11, No. 19, hogy jelölje meg az ember térhódítását idővel, időben, időben.” A ritka és gyűjthető karórához Collins kézzel írt feljegyzése is járt. „Ezt az Omega órát nem sokkal az Apollo XI felrepülése után kaptam, és azóta személyesen a birtokomban van” – olvasható. „Ritkán hordtam, ha valaha is, de nagyjából évtizedenként megsebesítettem, és úgy gondolom, hogy tökéletes állapotban van. Michael Collins,

Forrás: luxurylaunches.com