Itt vagyok

Ez a floridai székhelyű vállalat újradefiniálja az életet a nyílt tengeren egy új kategóriával, a houseyachtokkal. Ezek az úszó, kétszintes társasházak egy luxuslakás minden kényelmével rendelkeznek, de a kilátás még jobb.

Bármilyen pazar is egy szuperjacht, végső soron a milliárdosoknak is hiányzik az otthon kényelme. Miért nem úgy tervezik ezeket a több millió dolláros úszó kúriákat, hogy valójában inkább otthonokra hasonlítsanak? A Reina Boats már készen áll a megoldással, és ezt úgy hívják- houseyachts. A 80-as és 90-es évek szerény lakóhajóját úgy alakították át, hogy megfeleljen a 2023-as életstílusnak és esztétikának. A houseyachtok számos méretben kaphatók, a 26 lábas, 34 lábas, 44 lábas és 60 lábas modellektől kezdve. A Reina termékcsalád öt avatárral büszkélkedhet, az úszó lakóautótól a fényűző, kétszintes vízparti társasházig.

Az ötlet a Reina alapítóinak, Hayri Dayinek és Emin Günalnak a világjárvány idején jutott eszébe, amikor a nyílt tenger a legjobb helynek tűnt, ahol az otthon minden kényelmével és luxusával rendelkezhetünk. Ami azonban nyilvánvalóan hiányzott, az egy olyan otthonos hajó volt, amely helyet és kényelmet nyújt anélkül, hogy sokba kerülne.

“Sok hajó nem rendelkezik annyi lakóterülettel, hogy az emberek által kívánt összes szálláshelyet és kényelmet biztosítsa” – mondta Günal egy nyilatkozatában. “A motoros katamaránok nagyobb térfogatot kínálnak, de elég drágák is lettek. Így maradtak a lakóhajók, mint egyetlen lehetőség.”

A Reina Live L44 DR a Reina Live két modelljének egyike; a kényelmes és bájos modell funkcionalitást hoz az állandó hajózáshoz és a vendégek szórakoztatásához az azúrkék vizeken a természetben a fedélzeten. A 44 lábas L44 DR fedélzetén egy előfedélzet, nappali, étkező, teljes konyha, egy fürdőszoba és két kabin található. A felső és az alsó fedélzetet körlépcső köti össze. Az L44 DR a nagyobb méretű főnöki kabin két kisebb kabinra osztható, így akár 5 fő is elfér benne.

A teljes, C-alakú, körbefutó konyha és a beltéri és kültéri étkezőhelyek jelenléte kényelmessé teszi a hosszabb tartózkodásokat a házi jachton. A két nagy teljesítményű ikermotorral hajtott, innovatív technológiájú otthonok a nyílt tengerekre is elvihetők. “Üzemanyag-takarékosak, figyelemre méltóan csendesek és zökkenőmentesen működnek” – teszi hozzá Günal. “Emellett a Kaliforniai Légierő Bizottság (CARB) Ultra Low Emissions minősítéssel is rendelkezik róluk.”

Ahhoz, hogy az első modellt, a Reina Live 44DR-t megpillanthassuk, a 2023 októberében megrendezésre kerülő Fort Lauderdale-i Nemzetközi Hajókiállításra kell ellátogatni.

Forrás: luxurylaunches.com