Itt vagyok

Első randi szabályok 11 országból

Lehet, hogy még a saját országunkban is elveszettek vagyunk, mikor az első randira készülünk. Milyen lenne ez nehezített pályán, például Brazíliában?

Franciaország: Szokás két arcrapuszival köszönteni a partnerünket (először a bal orcát pusziljuk). Itt vannak régióbeli eltérések. Nem illik felhozni az exet az első randin, viszont a számlán szabad osztozni.

Spanyolország: Itt is helyén való a két puszi köszönéskor, továbbá az exen kívül a politika, a pénz, és a vallás is tabu. A számla felezése is oké, kivéve, ha a férfi szeretne lovagias lenni.

Olaszország: A két puszi, a tabukba a fentieken túl az egészségügyi állapot és egyéb személyes témák is beletartoznak. Nincs szabály arra, mennyi alkoholt szabad inni a randin, de a végösszeg felezése itt is szokás.

Ausztrália: Itt általában csak egy puszira számíthatunk. A számla felezése szokás, viszont általában nem étteremben, vagy kávézóban zajlanak a randik, hiszen az ausztrálok híresen természetbarátok, rajonganak kinti tevékenységekért. Ha mégis egy bárban van a találka, akkor a férfi biztosan sört rendel majd.

couple-love-water-summer

Hollandia: A “hoi!” (szia) elhangzása után három arcrapuszi következik. Az exek tabuk, a számla felezhető.

Brazília: Régiónként változik az üdvözlés módja (Rioban két puszi, São Paoloban csak egy). A kézfogást felejtsük el, az bunkónak számít. Itt a férfi fizeti a számlát, de nem bánja senki, ha szóba kerülnek az volt kapcsolatok – viszont a pénzt ne emlegessük.

Németország: Öleléssel köszöntik egymást a randipartnerek. Az exek, a politika, a pénz, a vallás, és a személyes problémák tabuk, viszont senkit sem érdekel, mit iszunk és mennyit.

Lengyelország: Szintén öleléssel köszönnek, majd egy üveg bor helyett inkább két pohárral rendelnek. A fent felsorolt témákat itt is illetlenség felhozni – de ez attól függ, kivel találkozunk. A számla megosztása is elfogadott.

pexels-photo-238622

Svédország: Ha nem ismerik még egymást a partnerek, akkor csak szóbeli üdvözlés van, viszont ismerősök között belefér egy ölelés is. Általában egy-egy üveg bor mellett beszélgetnek, de nem az exekről. A helyszíneket illetően divat az étterem, a kávézó, de akár egy sörözős hely is belefér.

Norvégia: A szabályok nagyjából ugyanazok, mint Svédországban. Itt is jellemző a kávézós, sörözős első randi, étteremben viszont megosztják a számlát.

Oroszország: Aki elhívta a másikat randizni, az kezdeményezi az üdvözlést is. Általában nincs puszi, viszont ha egy nő nyújtja a kezét, a férfinek meg kézcsókkal illik köszönni. Ha bizonytalanok vagyunk, egy „hello” teljesen jó megoldás. Nincsenek tabutémák, és általában az fizet, aki a rendit szervezte. Továbbá a kezdeményezőnek haza kell kísérnie a partnerét, vagy legalábbis meggyőződni róla, hogy épségben hazaér.

Forrás: Business Insider