Itt vagyok

Egy készülő vízió! Szaúd-Arábia felkérte a neves építészt, Jean Nouvelt, hogy egy 500 millió éves hegyből luxusüdülőhelyet faragjon.

A híres francia építész, Jean Nouvel a szaúd-arábiai AlUla történelmi hegység lenyűgöző vásznára egy egyedülálló luxusüdülőhelyet fog festeni. Az AlUlai Királyi Bizottság (RCU) megkezdte az 500 millió éves alUlai hegyből eredő Sharaan Resort és Nemzetközi Csúcsközpont építését. Hogy a lehető legtöbbet hozza ki ebből a jellegzetes tájból és gazdag történelemből, az üdülőhelyet közvetlenül a Sharaan Természetvédelmi Terület hegyei közé építik. Ahogyan az várható volt, a fejlesztés minden szükséges intézkedést megtesz a természeti táj és az őshonos növény- és állatvilág megőrzése érdekében, ami az RCU Sharaanról alkotott elképzelésének lényege.

A főterv

A tökéletes kivitelezés érdekében a projekthez a világ legjobb bányászati és földmunkák szakértőit fogják igénybe venni. A Sharaan egy világ lesz a világban, 38 lakosztállyal, gyógyfürdővel, wellnessközponttal, gyermekklubbal, sportközponttal, valamint egy egész napos éttermet és üzleti központot magában foglaló étteremmel. Minden, amire egy nagyszerű és emlékezetes tartózkodáshoz szüksége van, megtalálhat odakint, ezért a Sharaan csúcsminőségű kényelmi szolgáltatásokkal és páratlan panorámával van megerősítve. Az RCU megállapodást írt alá a Bouygues Construction francia mérnöki csoporttal, amely az üdülőközpont építését fogja irányítani.

Zseniális adalék itt az egyedülálló üveglift, amely az AlUla geológiai aspektusait bemutató mini utazásra viszi majd a vendégeket, soha nem látott kilátással az ősi üledékes rétegekre és a művészettel és vésetekkel teli fülkékre. A Sharaan úgy lesz felszerelve, hogy a világ minden tájáról érkező VIP-ket és méltóságokat fogadhat, és rendezvényeket tarthat egy hatalmas előadóteremben, amelyet tárgyalótermek, majliszok, könyvtár és szabadidős terület tarkít.

Pierre-Eric Saint-André, a Bouygues Construction vezérigazgató-helyettese elmondta: “Hálásak vagyunk, hogy részesei lehetünk az AlUla ambiciózus kulturális és turisztikai projektjének, és különösen annak, hogy az AlUla Királyi Bizottság Almabani partnerünkkel együtt minket választott ki az ikonikus Sharaan Resort és Nemzetközi Csúcstalálkozó Központ megépítésére. Jean Nouvel építésziroda – akivel már volt alkalmunk együtt dolgozni például a Párizsi Filharmonikusok Központján – merész elképzelése nagy inspirációt jelent számunkra, hiszen az ehhez szükséges technikai képességek teljesen egyedülállóak és hihetetlenül ösztönzőek. Bízunk abban, hogy a kihívások iránti szenvedélyünket és a 70 év alatt minden kontinensen megszerzett, legmodernebb szaktudásunkat be tudjuk majd vetni annak érdekében, hogy ez a nagyszerű projekt ikonikus referenciává váljon az exkluzív turisztikai élmény, a környezet tiszteletben tartása és a grandiózus tájba való harmonikus beilleszkedés tekintetében.”.

Mohammed Altheeb, az RCU fejlesztési és építési igazgatója elmondta: “Sharaan üdülőhely a jelenleg építés alatt álló legambiciózusabb projektünk. Az üdülőhelyet az AlUla emberi és természeti történelme iránti teljes tisztelettel terveztük, és ugyanezen filozófiával összhangban elkötelezettek vagyunk a fenntartható építési gyakorlatok iránt. Az RCU és partnerei izgatottan várják, hogy egy új fejezetet tárhassanak fel ezen ősi hegyek történetében, ahol a vendégek megtapasztalhatják a Sharaan Természetvédelmi Terület csodáit.”

Amr AlMadani, az RCU vezérigazgatója és Pierre-Eric Saint-André, a Bouygues Construction vezérigazgató-helyettese

A mérföldkőnek számító üdülőhely befejezési dátumát nem hozták nyilvánosságra, de az már biztos, hogy semmi sem akadályozhatja meg, hogy AlUla legyen a következő szaúd-arábiai turisztikai hotspot.

Forrás: luxurylaunches.com