Itt vagyok

Egy gyémántokkal kirakott, több millió dollárnyi ékszert tartalmazó Hermes Birkin táskát loptak el egy tehetős orosz családtól, miközben a barcelonai repülőtéren az Emirates járatra csekkoltak be.

A luxuscikkek sehol sincsenek biztonságban, még a kezünkben sem, közvetlenül a szemünk előtt! A barcelonai repülőtéren tartózkodó orosz család biztosan egyetért ezzel, hiszen akkor kerültek egy több millió eurós rablás középpontjába, amikor a legkevésbé számítottak rá egy repülőtéren. A repülőterek forgalmasak, mégis bőséges biztonsági, megfigyelési és személyzeti rendszerrel rendelkeznek, ami kevésbé ideális helyszín egy rabláshoz, de ez nem tántorított el egy duót attól, hogy átverjen egy családot a barcelonai repülőtéren.

Louis Vuitton utazótáskák. (A képet csak reprezentációs céllal használtuk)

A tolvajok állítólag egy orosz turistacsaládot fosztottak ki azzal, hogy elvitték a több mint 9,5 millió dollár értékűre becsült ékszereket és órákat tartalmazó Louis Vuitton táskájukat.

A barcelonai repülőtér tavaly 42 millió be- és kirepülő utasával Európa egyik legforgalmasabb repülőtere.

A katalán rendőrség, a Mossos d’Esquadra szerint a célszemélyek nyugodtan álltak a sorban az Emirates légitársaság pénztáránál, amikor a Louis Vuitton kézipoggyászukat elvették. A tartozék, amely önmagában is drága, a rengeteg készpénz, egészen pontosan 22 000 dollár mellett csúcskategóriás ékszereket és órákat is tartalmazott. Az értéktárgyak listáján szerepelt egy exkluzív, arannyal és gyémántokkal kirakott Hermés Birkin táska, egy körülbelül 850 000 dollár értékű Chanel gyémánt bross, egy körülbelül 650 000 dollár értékű hattyú alakú ékszer és egy lenyűgöző, 47 karátos gyémántgyűrű, amelynek értéke 4,5 millió dollár.

Egy öltés az időben kilencet ment meg…

Egy szempillantás alatt akcióba lendültek a repülőtéri hatóságok és a rendőrség tisztviselői, biztosítva, hogy a tolvajok ne jussanak jelentős előnyhöz. Az áldozatok pillanatokon belül visszakapták a holmijukat. Mindezt nem a szerencsecsillagoknak, hanem a barcelonai repülőtér csillagászati jelentőségű, átfogó videómegfigyelési rendszerének köszönhették, amely gyakorlatilag minden zugot és sarkot átvizsgál. A felvételek alapján a tisztviselők hatékonyan követték nyomon a gyanúsítottakat, akik egy tengerészkék Ford Focus bérautóval próbáltak elmenekülni. A járművet az AP-7-es autópályán fogták el, ami az elkövetők letartóztatásához vezetett. Kevesebb mint két óra alatt a tisztviselők nemcsak azonosították a járművet, hanem el is fogták azt, és letartóztatták két utasát. Ez tényleg az akciófilmek története!

Forrás: luxurylaunches.com