Itt vagyok

Egy brit művész aprólékos munkával létrehozta a világ első viselhető művészeti galériáját egy 193 000 dolláros órán. Három legikonikusabb Van Gogh-festmény mikroszkopikus másolatát festette meg és helyezte el az időmérő belsejében.

Ezt az egyedülálló időmérőt a világ első viselhető művészeti galériájaként emlegetik, mivel Vincent Van Gogh három legszebb remekművét tartalmazza, amelyeket mikroszkopikus méretben rekonstruált újra a brit művész, David A Lindon. Az egyedi időmérő a Van Gogh Múzeum 50. évfordulója alkalmából készült. A Vincent Van Gogh Masterpieces Watch nevű, mikroszkopikus méretű festmények mindegyike kisebb, mint egy pont, és körülbelül 0,5 mm-es. Az alkotó szerint ez az első alkalom, hogy mikroszobrokat mutatnak be, amelyek egy óra járásával együtt utaznak. David azt állítja, hogy 2 hónapba telt neki, hogy elkészítse Van Gogh legszebb remekműveinek mindhárom mikroszkopikus rekonstrukcióját.

Az angol által újrateremtett Van Gogh-festmények a Csillagos éjszaka (1889), a Napraforgók (1888) és az Önarckép szürke nemezkalappal (1887). Ezek olyan apró méretűek, hogy szabad szemmel nem is láthatók. Úgy tűnik, hogy a japán Zeroo Time óra márka T4 “The Archer” című műve a vászon, amelyet David a mikroszobrokhoz használt. A teljesen szkeletonizált mechanikus óra tonhal alakú tokja mind a négy oldalán zafírkristályokkal van ellátva, így zavartalan rálátást biztosít a szerkezetre. A mikroszkopikus szobrok aranyból, mikropigmentekből és nejlonból készülnek aprólékos eljárással. A mikroszobrok készítéséhez használt eszközöket is David készítette, és törékeny jellegük miatt gyakran újra kellett készíteni őket. Az egyedi időmérő egy művészeti galériában látható az angliai Shropshire-ben. Az egyedi alkotást azonban a Hammond Galleries kínálja eladásra 150 000 font (kb. 193 000 dollár) kikiáltási árral.

Forrás: luxurylaunches.com