Itt vagyok

Downtown újjászületése

 

Los Angeles keleti és nyugati részei mind az innováció aktív központjai, ám kétségtelen, hogy a reflektor manapság Downtownra került.
Downtown sokáig LA elhanyagolt mostohagyermeke volt amiről maximum a Skid Row jutott az emberek eszébe, semmi más. Az elmúlt öt-tíz év azonban csodákat művelt a kerülettel, bátran mondhatjuk, hogy újjászületett.

downtown2-300x147

Na persze Downtownnak mindig is volt „tehetsége” a művészethez; Art District, Fashion District, Chinatown és Little Tokyo már korábban is a kerület részei voltak. Ehhez kellettek még olyan projectek, mint a Walt Disney Koncertcsarnok, a Természeti Múzeum , a Grand Central Market és az Olvera street (Downtown legrégebbi része), kipofozása és bumm, Downtown máris a kultúra és művészetek egyik központja. Nem beszélve az új, imádnivaló beülős helyeiről, amit mind a lakosság, mind a turisták veszettül szeretnek.
Szerencsére az új lakók is nagy érdeklődést mutatnak a fent említettek iránt, így ész nélkül rohamozták meg az új helyeket, múzeumokat, éttermeket.
A városrész stílusát nem csak a galériák és épületek adják, hanem a járókelők is kétségtelenül hozzájárulnak. Elképesztő sokszínűség jellemzi az emberek megjelenését és ami a legérdekesebb: passzolnak egymáshoz, és a városhoz. Úgy is mondhatnánk, hogy a lakók érzik a várost, ami szerintünk óriási dolog.

 

Almanac Of Style