Egy nagyon tehetséges fiatal német séfet szeretnénk megismertetni veletek, a neve David Mottl. Azon generáció tagja, akik az elmúlt évek alatt a saját egyéniségüket ötvözték, a jövőbe mutató trendekkel és irányzatokkal. Sorra járta a szakmai ranglétra fokait. A csúcsra 2012-ben ért fel, amikor munkáját Michelin csillaggal ismerték el.
1977. május 5-én született Németországban. Fantasztikus érzékkel választotta meg munkahelyeit, ahol hamar észrevették tehetségét, elhivatottságát.
A teljesség igénye nélkül soroljuk fel azokat az alkotó helyeket, ahol megmutatkozott elhívatottsága, tehetsége.
The Camrian Hotel / Svájc, Solis Hotel Lough Eske Castle / Írország, Restaurant Lutece / New York, Heinc Winkler Residenz / Aschau, Lufthansa – Termékfejlesztésért megbízott a Business Classic osztályon, Columbia Hotel / Wilhelmshaven (Michelin csillag 2012.)
Munkái néha provokatívak, néha diszkréten dekoratívak. Nézni is nagy élmény a kreációit; és aki olyan szerencsés, hogy megkóstolhatta ételeit azok egy életre szóló élményben részesülhettek. Addig is , míg kipróbáljátok a fogásait-Jó étvágyat a szemnek!
Köszönet David Mottlnek.
Szerző: Novotta Dániel
A “Műalkotás a konyhában” Facebook-oldal létrehozója