Itt vagyok

Csak Japánban – ezek a gyönyörű építmények valójában nyilvános illemhelyek, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a Fuji-hegyre.

Miért unatkozol, ha infrastruktúráról van szó? Ebben hisz a japán építészeti stúdió, a Kengo Kuma and Associates, amely nemrégiben hegy alakú WC-ket vezetett be a Fidzsi-szigetekre néző túraútvonalon. Igen, jól hallottad!
WC 2

Az Oath Hill Parkban található esernyő alakú faszerkezetek kollekcióját a Fuji-hegy elkeskenyedő formája és havas csúcsa ihlette. A mellékhelyiségek kirándulókat és táborozókat szolgálnak ki, és úgy tervezték, hogy tökéletesen illeszkedjenek a háttérbe.

WC 3A designbloom szerint a Kengo Kuma gondoskodott arról, hogy minden szerkezeti anyag más-más módon járuljon hozzá a végeredményhez. Például a fát rugalmasságra, az acélt a merevségre, a tetőmembránt pedig a fény áthatolására használták, így a lugas barátságos meleget adott.

WC 4

A fa szerkezetet fluorozott bevonattal ellátott membrán borítja az időjárás elleni védelem érdekében. Ezenkívül az épület falait fehér vakolat díszíti, amely megegyezik a tetején lévő tető színével, valamint a Fuji-hegyen lévő hó színével.

WC 5 A cég ezt kommentálta a honlapján: „Egy esernyő alakú keleti házat és WC-t terveztünk, amelyek a Fuji-hegy formájára rezonálnak a Kintaro Fujimi Line hegyoldalában található kilátó parkban, amely szentélyként is híres. túrázóknak.”

Továbbá hozzátette: „A falut alkotó egyes WC-k tervei, berendezései és belső terei különbözőek, hogy megfeleljenek a különféle igényeknek (gyermeknevelés, ápolás, kerekesszékek stb.). A különböző privát helyiségek különálló épületekre bontásával a parkban egy jól szellőző, átjárható „nyilvános illemhelyfalu” jött létre, amely a korona utáni korszaknak is megfelelt. Elérkezett a sokszínűség és az erdők korszaka a vécék számára.”

Forrás: luxurylaunches.com