Itt vagyok

Cristiano Ronaldo lett a legújabb befektetője a milliárd dolláros luxusórák piacán működő Chrono24-nek, amely mögött az LVMH-s Bernard Arnault is áll.

Cristiano Ronaldo olyannyira szereti a Haute Horlogerie világát, hogy úgy döntött, a lenyűgöző órakollekcióján és a márkakollaborációkon túl is kiterjeszti kapcsolatát. A Chrono24, a 2003-ban alapított vezető online piacvezető luxus időmérők piactere a közelmúltban jelentette be, hogy a nemzetközi futballszupersztár csatlakozott a családjához azzal, hogy befektető lett a vállalatban. “Hosszú távú óragyűjtőként és a Chrono24 rendszeres felhasználójaként öröm számomra, hogy mostantól a vállalat részvényese lehetek” – nyilatkozta Ronaldo. “A Chrono24 a világ minden tájáról érkező óraimádók millióit egyesíti, hogy együtt osztozzanak szenvedélyükben – ezt a globális egyesülést jól ismerem, és örülök, hogy részese lehetek”.”

A németországi Karlsruhéban található Chrono24 az iparág egyik vezető neve, amelynek jelenlegi piaci értéke meghaladja az 1 milliárd dollárt. A vállalat célja, hogy tovább haladjon a növekedés irányába, és Ronaldo lett a legújabb befektetője. A Ronaldo és a Chrono24 közötti befektetési megállapodást állítólag néhány hete véglegesítették. A Forbes szerint a 38 éves portugál futballsztár csatlakozott a Chrono24 néhány igen magas rangú befektetőjének listájához, amelyek között szerepel Bernard Arnault családi befektetési cége, az Aglae Ventures, a General Atlantic, az Insight Partners és a Sprints Capital.

“Senki sem hozza úgy a luxusórák iránti szenvedélyt a világszínpadra, mint Cristiano” – mondta Tim Stracke, a Chrono24 vezérigazgatója. “Már most megszilárdította helyét a történelem egyik legnagyobb sportolójaként, befektetőként pedig éles eszű ismeretekről tesz tanúbizonyságot a világszínvonalú luxus és technológia terén. Ez, valamint az óragyűjtés iránti hiteles, bizonyított szenvedélye tökéletes csapattárssá teszi őt, ahogy vállalatunk tovább halad a globális terjeszkedés és a következő fejezetünk felé.” A Forbesnak adott interjújában hozzátette továbbá: “Hogy őszinte legyek, a pénz önmagában nem fogja megváltoztatni a pályánkat, de az, hogy egy olyan személy, mint Cristiano Ronaldo befektető, hatalmas bizalmat mutat”.

A Chrono24-et két évtizeddel ezelőtt alapították, mint digitális piacteret kizárólag órák adás-vételére és eladására. Az óratranzakciókhoz szabott platformként olyan vásárlói védelmet kínál, mint az eredetiséggarancia, a letéti szolgáltatás és a 14 napos globális pénzvisszafizetési garancia, megbízható környezetet teremtve a vásárlók számára. Ennek köszönhetően a Chrono24 havonta több mint 9 millió egyedi látogatót vonz, ami kiváló jelöltet jelent egy olyan személy számára, mint Ronaldo, hogy befektetőként belépjen, és kihasználja a luxusórák piacának csillagászati növekedését. A Forbes 2023-as legjobban fizetett sportolók listájának élén álló futball szupersztár jelenleg a Jacob & Co. márkanagyköveteként tevékenykedik. Mivel Ronaldo évek óta ritka órák gyűjtője, óragyűjteménye becslések szerint 10 millió dollárt ér.

Forrás: luxurylaunches.com