Itt vagyok

Budapesthez közel nyílik meg az új Safari Park

Richter Flórián szerint életmentő lehet a nyári főszezon a vidéken fellépő cirkuszoknak. A Richter Flórián Cirkusz Zamárdiban, a Nemzeti Cirkusz Balatonlellén lép majd fel július 1-jétől – írja a Magyar Nemzet. A koronavírus-járvány miatt nehéz évet tudhatnak maguk mögött az utazó cirkuszi társulatok, így a Richter Flórián Cirkusz is, amely tavaly a pandémia miatt a teljes tavaszt a téli szállásán töltötte, és csak nyáron tudott fellépni.

Richter Flórián, a társulat vezetője a lapnak azt mondta: hatalmas nehézséget okozott, hogy a gyenge nyarat egy nagy ráfizetést hozó ősz követte, tavasszal a harmadik hullám ismét a téli, szadai szállásán tartotta a társulatot. A társulat vezetője arról is beszélt, hogy jelenleg a nyári főszezonra készülnek, július 1-jén Zamárdiban lesz a premier. Kitért arra is, hogy testvére, József társulata hasonló problémákkal küzd: a Nemzeti Cirkusz is a nyári főszezonra készül, és Balatonlellén lépnek majd fel júliustól. Jelenleg ők is a szadai szálláson várakoznak.

Megnyitott a Magyar Nemzeti Cirkusz Safari Parkja Szadán – Az Utazó Magazin

Richter Flórián megjegyezte: számukra óriási segítség, hogy a gyermekei pénteken, szombaton és vasárnap fel tudnak lépni a Fővárosi Nagycirkuszban, ahol nincsenek élőben nézők, de az online előadásokat sokan követik. Kitért arra is, hogy komoly veszteségek érték a társulatot nemcsak anyagilag, hanem szakmailag is.

Megnyitott Magyarország első autós szafariparkja Budapesttől fél órára,  Szadán