Itt vagyok

Budapest legjobbjai 1. rész

 

Fővárosunk számtalan csodás látnivalóval rendelkezik. Ezeket nemcsak magyarként ajánlott egytől-egyig megismerni, de a hazánkba látogató turistáknak is érdemes megmutatni.

A Tripadvisoron leadott értékelések szerint Budapest legjobb látnivalóit mutatjuk most meg.

 

Országház

Budapest egyik legismertebb építészeti látványossága, a Magyar Országgyűlés székhelye. Helyileg a Duna partján, a Kossuth Lajos téren található.

parli1

 

Halászbástya

A budai várban található műemlék 1987 óta része Budapest világörökségi helyszíneinek. Nevét arról kapta, hogy a várfal ezen részét a halászok céhe védte. Csúcsos kőtornyai honfoglaló vezéreinket szimbolizálják.

Halászbástya_2017

 

Cipők a Duna-parton

A holokauszt-emlékművet Pauer Gyula Kossuth-díjas szobrászművész készítette, amely hatvan pár vasból készült korabeli lábbelit ábrázol – azoknak a lábbelijeit, akiket a nyilasterror idején a Dunába lőttek. A Roosevelt tér és a Kossuth tér között található.

Hungary-0057_-_Shoes_on_the_Danube_(7263603836)

 

Szent István Bazilika

Budapest egyik legjelentősebb egyházi látványossága, amely nevét államalapítónkról kapta. A ’70-es évek elejétől a Szent Jobb végleges őrzési helye.

Hungary-0083_-_St._Stephen's_Basilica_(7278304546)

 

Várhegy

A Budai Várnegyed legismertebb magaslata. Az UNESCO Világörökség listáján szereplő Budavári Siklóval (is) megközelíthető, aminek alsó állomása a Széchenyi lánchíd budai hídfője.

Budapešť_0353

800px-Budapest_Funicular_R01

 

Fotók: mapio.net, Marc Ryckaert, tripsinthecity.blog.hu, Einstein2 , Dennis Jarvis, Brian Adamson