Itt vagyok

,,Budapest befogadott minket” – Dudás Ildikó

 

A Kempinski Hotel Corvinus Budapest PR direktorával, Dudás Ildikóval beszélgettünk.

Hogyan indult a karriered a szállodacsoportnál?

Már a budapesti ház nyitása előtt csatlakoztam a Kempinski csapatához. Az értékesítési osztályra jelentkeztem, hiszen az előző munkahelyemen (Royal Hotel) is ezen a területen dolgoztam. A nyitás előtti szakaszban ismerkedtem meg az akkori PR menedzserrel és egyáltalán a PR fogalmával.  Korábban Magyarországon ez a szakma nem létezett ebben a formában, reklám-propaganda feladatkör volt, ami csak kis mértékben mutatott átfedést a klasszikus PR-rel. A Kempinski központtól rengeteg segítséget kaptunk és vonzott, hogy a gyakorlatban sajátíthatom el a public relations alapjait. Ezért, még a hotel nyitása előtt átszerződtem a pr assistant feladatra. Néhány év múlva kineveztek PR menedzserré, sőt, tizenkét éven át a marketing feladatokat is elláttam. Szerencsésnek érzem magam, hogy mindkét területen sok tapasztalatot szerezhettem az elmúlt években.

Egyéb (4)

Mi volt a legemlékezetesebb pillanat az itt töltött évek alatt?

Sok ilyen pillanat volt, nehéz egyet kiválasztani. Talán azok a projektek maradtak meg legszebb emlékként, amikor úttörő szerepet töltöttünk be az egész városban. Például amikor tematikus túrákat (szecesszió, Bauhaus) szerveztünk partnereinknek. Akkor még az ezekre a programokra szakosodott cégek nem léteztek.

Milyen arányban látogatják a szállodát magyar és külföldi vendégek?

A szobákat illetően, a magyarok aránya nem több mint 3%. Ha viszont az éttermeink és bárjaink látogatóit nézzük, akkor már 40%-ban magyar vendégeink vannak.

Kik azok a híresebb személyek, akik benneteket választottak eddig? Vannak köztük visszatérő vendégek?

Az elmúlt huszonhét évben rengeteg híresség megfordult a szállodában, színészek, írók, zenészek, zenekarok, politikusok és sportolók. Sok a visszatérő is, van több olyan Forma 1-es pilóta, pl. Alonso, aki már hosszú évek óta nálunk száll meg. De itt lakott a Rolling Stones, Jeremy Irons, Elton John, Michael Flatley, Placido Domingo, Robbie Williams, Madonna, Brad Pitt, hogy csak néhányat említsek a hírességek közül.

Milyen lakosztályokat élvezhetnek a vendégek?

Harmincöt lakosztály van a szállodában, szinte mind különleges, formáját, berendezését, elhelyezkedését tekintve. Az én kedvencem a Herend lakosztály, amelyet biedermeier bútorokkal rendeztünk be és gyönyörű festmények lógnak a falakon. A nevét a nappalit díszítő Herendi porcelánokról kapta.
A legszebb kilátás kétségkívül a Royal Suite-ből nyílik, az ablakokon át fantasztikus panoráma tárul elénk, a Gellért-hegytől kezdve a Parlamenten és a Bazilikán át egészen a Hősök teréig. Gyönyörűek lettek a nemrégiben felújított Corvinus Collection lakosztályaink is. A koncepció az esztétikai élvezet, a letisztultság és az elegancia egyensúlyának megteremtése volt. Egyedi bútorok, nyugalmat árasztó szürke, bézs, káprázatos arany és törtfehér színek jellemzik ezeket a lakosztályokat.

Igazi gasztroutazásra is van lehetősége a hozzátok látogatóknak: több étterem és bár található a szálloda épületén belül, s közvetlen közelében – mik a legfőbb jellemzőik?

Amikor 2013-ban átépítettük a földszintet, az volt a cél, hogy egyúttal egy modern életmód- és gasztronómiai központot is kialakítsunk. Vendégeinktől sok visszaigazolást kapunk arról, hogy ez sikerült és, hogy rendkívül meleg, barátságos hangulatot árasztanak és élettel teliek a szálloda közös terei.
Az ÉS Bisztró 6 évvel ezelőtti megnyitása minden szempontból formabontó volt. A management szakított a korábbi gyakorlattal és az elegáns, kicsit feszengős hotelétterem helyett egy laza, kötetlen hangulatú bisztrót álmodott, amelyhez még egy külső partnert (Zsidai Csoport) is bevont. Azóta már számtalan budapesti ötcsillagos szálloda követte ezt a mintát. Az ÉS Bisztró nyáron a belváros egyik legnépszerűbb teraszával bővül a Fashion Streeten, ahová szívesen betérnek a turisták is.
Az ÉS Deli egységes koncepcióba foglalja a New York-i deli műfajt, „specialty coffee”-különlegességek, az ÉS Bisztró konyháján frissen készült gourmet szendvicsek és ropogós péksütemények kaphatóak, elvitelre is.
A Nobu Budapest étterem és bár remekül kiegészíti az inkább húsokra specializálódott ÉS-t, hiszen az ismert nemzetközi lánc budapesti egységében sok a halból és tenger gyümölcseiből készült fogás.
A The Living Room tényleg olyan, mintha a belváros nappalija lenne, ahová reggelizni, ötórai teázni, süteményezni, vagy pezsgőzni bármikor betérhet a vendég.
A Blue Fox The Bárt a legjobb fővárosi bárok között jegyzik. Kreatív koktéljai, jó hangulatú szombati koncertjei vonzzák a közönséget.

Egyéb (3)

A magyarok közül kinek ajánlanád a főváros szívében elhelyezkedő Kempinski Hotel Corvinust?

Mindenkinek, de persze különösen azoknak, akik ebben a városban élnek. Központi elhelyezkedése miatt a szálloda ideális helyszín üzleti találkozókhoz, családi ebédekhez, vacsorákhoz vagy egy kis csevegésre barátokkal. A nemrégiben felújított, elegáns báltermünket egyre gyakrabban foglalják le esküvőkre.
Sok olyan programunk van, amelyeket nem csak szállóvendégeknek ajánlunk. Ilyen a Kempinski Concertini minden szombaton 17.00-kor: egy 30-perces minikoncert a Living Roomban. Új estköszöntő szertartásunk ugyancsak a Living Roomban minden nap 18.00-kor az „Esti pezsgés”, amely az egész napi aktív tevékenység után egy egészen másfajta pezsgésre invitálja a vendégeket. A kandallóban fellobban a láng, a fények eltompulnak, gyertyák kerülnek az asztalokra, s a napszak változását virtuóz, szablyás pezsgőnyitás és champagne kóstolás ünnepli.
A földszinti Promenade-on található a kortárs galériánk, ahol fiatal magyar tehetséges művészeket mutatunk be.
Végül, de nem utolsó sorban a Kempinski The Spa-ba külső vendégek is válthatnak tagságot.

Mit köszönhettek Budapestnek?

A Kempinski alapfilozófiája, hogy minden szállodája egyedi legyen és hogy az európai szellemiségünk  mellett mindegyik képviselje a helyi kultúrát és gasztronómiát is. Budapest állandó inspiráció számunkra. Büszkék vagyunk a város gazdag építészeti és kulturális örökségére és szívesen népszerűsítjük vendégeink körében, külföldi vásárokon vagy üzleti utazások során. Budapest befogadott minket, s úgy érezzük, hogy mára a Belváros egyik meghatározó intézményévé váltunk.