Itt vagyok

Bár az olasz hatóságok tavaly lelkesen lefoglalták a 700 millió dolláros Scheherazade szuperjachtot, a dokkolási díjakat, a karbantartást és a személyzet fizetését a tulajdonos fizette. Emellett titokban felújíttatta a 459 láb hosszú hajót.

A Scheherazade-ot, a pompás, 700 millió dolláros megayachtot tavaly májusban lefoglalták, de ez nem akadályozta meg, hogy a kedvtelési célú hajót egy olasz kikötőben felújítsák. Nem törődve az Európai Unió szankcióival, egy titokzatos tulajdonos a hajó személyzetének kifizetése mellett a felújításra és karbantartásra is áldozott, miközben a 460 láb hosszú hajó a toszkániai Marina di Carrara kikötőjében áll. Az olasz Sea Group SpA beleegyezett a Scheherazade szuperjacht felújításába, de a tulajdonos kilétéről nem közölt további részleteket. Olaszország 2022 májusában rendelte el a jacht lefoglalását az uniós szankciók értelmében.

A Scheherazade a fényűzést tekintve még a legjobb megayachtokat is felülmúlja.

A hatemeletes Lurssen mamut egy hihetetlenül jól karbantartható eszköz, amely 18 vendégnek és 40 fős legénységnek ad helyet. A Zuretti Yacht Design által végzett plüss belső munkával a hajó olyan pazar kényelmi szolgáltatásokkal büszkélkedhet, mint két helikopter-leszállóhely, egy nagy medence, egy mozi, egy szépségszalon, aranyozott fürdőszobák és egy előkelő hátsó strandklub. A Scheherazade kiemelten fontosnak tartja a magánéletet, és ehhez csúcstechnológiás, drónokkal lezuhanó biztonsági rendszereket telepített.

Egy társalgó a Scheherazade fedélzetén.

A Business Insider szerint a Scheherazade jacht feltételezett tulajdonosa Eduard Khudainatov, a Rosneft orosz állami olajvállalat szankciókkal sújtott volt vezérigazgatója. Ugyanez a név akkor is felmerült tulajdonosként, amikor az Egyesült Államok a szankciókkal sújtott milliárdos, Szulejman Kerimov 325 millió dolláros Amadea nevű megayachtjának lefoglalásán fáradozott.

Az olasz hatóságok járőrhajója blokkolja a Scheherazade-ot.

A Scheherazade nevű, funkciógazdag szuperjachtot tavaly májusban foglalták le –

2022. május 7-én az olasz hatóságok befagyasztották a Scheherazade-ot Marina di Carrara kikötőjében. Az olasz gazdasági és pénzügyminisztérium vizsgálatai során kiderült, hogy a hajó haszonhúzója “jelentős gazdasági és üzleti kapcsolatokat” ápolt az orosz kormány magas rangú személyeivel és az Európai Unió által szankciókkal sújtott személyekkel – írja a Forbes. A hajó azóta is kikötve áll, ami nem sok jót ígér a számtalan medencével, gyógyfürdővel, szaunával, bálteremmel, kórházzal és edzőteremmel tarkított úszó minivárosnak.

Az olasz pénzügyi rendőrség májusi közleménye szerint: “A pénzügyi hatóságok ellenőrzése után kiderült, hogy jelentős gazdasági kapcsolat áll fenn a Scheherazade tulajdonosa és az orosz kormány magas rangú tagjai között. “Ezen elemek alapján javasolták, hogy a jachtot vegyék fel az Európai Unió jelenlegi szankciós listájára, és a római pénzügyminiszter beleegyezett.” Nem titok, hogy az orosz kormány magas rangú tagja nem más, mint Vlagyimir Putyin elnök, aki rendelkezett azzal a vagyonnal, hogy egy olyan gigantikus kedvtelési célú hajót, mint a Scheherazade, birtokoljon és tartson fenn.

Forrás: luxurylaunches.com