Ezek a banánkenyér sütik puhák, omlósak és eszményien banánosak. Apróravágott csokival és dióval ízesíthetjük. És ahogy minden más banánkenyér, ezek is finomabbak másnap!
Hozzávalók kb. 3 tucathoz:
- 2 ½ csésze liszt
- ¾ tk szódabikarbóna
- ½ tk sütőpor
- ¼ tk só
- ¾ csésze összezúzott banán (kb. 2 nagyobb banán)
- ½ csésze tejszín
- ½ csésze vaj
- ½ csésze cukor
- ½ csésze barnacukor
- 1 tojás
- 2 tk vanília kivonat
- ½ csésze apróra vágott csoki
- ½ csésze aprított dió
Elkészítés
Egy kis serpenyőben olvasszuk fel a vajat, amíg barna színű és kissé dió illatú nem lesz. Kb. 5 perc elteltével habos és barna lesz, ezért figyeljünk rá oda. Ha ez megtörténik rögtön vegyük le a tűzről és adjuk hozzá a fehér és a barna cukrot. Hagyjuk hűlni kb. 5 percet. Öntsük egy nagy keverőtálba és adjuk hozzá a tojást és a vanília kivonatot. Keverjük hozzá a banánt és a tejszínt.
Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a szódabikarbónát, a sütőport és a sót. Keverjük hozzá a banános keverékünkhöz.
Forgassuk bele a csokit és a diót, hogy teljesen száraz tésztát kapjunk.
Tegyük hűtőbe a masszát kb 30 percre. Ezután kanállal porciózzuk a tésztát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, vigyázva, hogy az egyes adagok között hagyjunk elég helyet. Süssük 350 fokon 10-12 percig, vagy ameddig a szélek kissé megbarnulnak. Vigyázzunk, hogy ne süssük túl! Ha elkészültek hagyjuk állni, így a sütik még omlósabbak lesznek.