Itt vagyok

Az ombre nem csak a hajon mutat jól – így csinálj ombre pólót!

 

Ezekre lesz szükséged az egyedi pólódhoz:

  • Egy teljesen fehér póló
  • Valamilyen, tetszőleges színű textilfesték
  • Permetező flakon, jó meleg vízzel
  • Gumikesztyű (nagyon fontos, ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy Törp!)
  • Egy nagy szemetes zsák (opcionális)
  • Egy vödör, vagy valamilyen más műanyag tároló/kuka

Megjegyzés: szükséged lesz még valószínűleg egy már nem használt szivacsra és valamilyen tisztítószerre, ha a kádban csinálod meg a pólód.

Így csináld:

Először is fektesd ki a pólót, a legegyszerűbb a kád alján. Ha attól félsz, hogy foltos lesz a kád felülete, először borítsd be egy nagy szemetes zsákkal, majd pedig fújd be a pólót úgy, hogy nedves legyen.

1

Nyisd ki a textilfestéket, szedd ki a csomagolásból, majd kezd el a póló alsó 3/4-ére hinteni.

Folyamatosan adj hozzá egy újabb és újabb réteget, hogy elérd az ombre hatást. A színezék így nagyon sötétnek fog hatni, de nagy aggódj, mert a nagy része ki fog mosódni.

2

3

Addig permetezd az inget, amíg teljesen át nem ázik. Ha ez megtörtént, kezd el beszínezni a póló hátulját. Megfordíthatod, de fel is tekerheted, ahogy neked kényelmesebb.
A gumikesztyű segítségével nyomd ki a vizet a pólóból, amennyire csak tudod, mert ez segíteni fogja a festék beszívódását és az ombre hatást is. Ha kinyomtad a víz legnagyobb részét, tedd félre a pólót, kb. 2 órára, hogy a festék megragadjon.

4

5

Ha letelt az idő, gyorsan öblítsd a felesleges festéket, majd tedd a pólót a mosógépbe. Csak ez az egy darab legyen benne, és hideg vízzel mosd ki, a gépet a legmagasabb mosási állapotba tedd, hogy a gép tényleg megteljen vízzel. Ha kész, dobd be a szárítóba, vagy terítsd ki, és már kész is van!

6

7

Reméljük, hogy élvezni fogod a pólókészítést.

 

30 minutes craft