Itt vagyok

Az iPad atyja? A Steve Jobs által polcra került rendkívül ritka és csak túlélő Apple VideoPad prototípus becslések szerint 12 000 dollárért kerül az aukciós blokkra.

 

A Bonhams, a Los Angeles-i nemzetközi aukciósház egy ritka Apple VideoPad 2 prototípust készül eladni a Science and Technology History aukcióján. A VideoPad-et az Apple korábbi vezérigazgatója, John Sculley irányította, és a MessagePad koncepción alapult egy kamerával és egy videó képernyővel. A műanyag prototípuson egy hamis memóriakártya-nyílás, egy tápcsatlakozó, egy telefonvonal bemeneti aljzat és két rács található a beépített hangszórók számára. Az Apple még a személyi digitális asszisztens három verzióját is tesztelte, nevezetesen a VideoPad 1-et, a VideoPad 2-t és a VideoPad 3-at.

ipad 2

Az ötletet az Apple néhai társalapítója, Steve Jobs dobta félre, amikor az 1990-es évek végén visszatért a cupertinói céghez. A prototípus nyertese számára a modell eredeti fekete bőr táskájában érkezik, amelyen a Newton izzó emblémája látható. Ez a VideoPad 2 az eszköz egyetlen fennmaradt prototípusa, és a becslések szerint akár 12 000 dollárt is kaphat a 2021. november 3-i Los Angeles-i aukción. A Daily Mail jelentése szerint az aukción az Apple jeles történetének más tárgyai is szemtanúi lesznek, mint például az eredeti Apple II Personal. Számítógép, Apple Macintosh modellek, Apple EMate 300 digitális asszisztens és még az első generációs iPad is.

ipad 3

A Bonhams aukció egyik felbecsülhetetlen értékű kiegészítője lesz Steve Jobs kézzel írt levele gyermekkori legjobb barátjának, amely becslések szerint 200 000–300 000 dollárért kelhet el.

Forrás: luxurylanches.com