Itt vagyok

Az Indigo kabin a faház fanatikusok számára készült

Egyes ügyfelek nehezebben elégednek meg – nem feltétlenül azért, mert válogatósak. Az Indigo kabin megrendelője is pont egy ilyen ügyfél volt. De az Indigo nem csak egy ház, hanem egy igazi művészeti alkotás.

Indigo-Cabin-4

Az egyedi kabin egy 80 négyzetméteres háznak felel meg. Az elülső és a hátsó fal két üveglapból áll. Az üvegfalak sok természetes fényt engednek be. Az üvegfalak további előnye, hogy lenyűgöző kilátást nyújtanak az erdőre is. A kabin belsejében a központi elem egy fadarab, amely a konyhasarkot, a fürdőszobát és a zuhanyt öleli körbe. Egy lépcső vezet fel a hálószobához. A kabin északi oldala ad helyet a tulajdonos szerszámai számára.

Indigo-Cabin-1

A kabin földszintje beton burkolatot kapott. Ugyanezt a betont használták a zuhanyfalakhoz is. A ház többi része háromrétegű fenyőlemezekből készült. De itt nincsenek éles sarkok. A fa inkább enyhe ívekre van hajlítva.

Indigo-Cabin-5

Noha a megjelenése egyszerre gyönyörű és megnyugtató, mégsem volt egysezrű a kivitelezése. „Két héttel az építés megkezdése előtt a gyár, amelyben a kívánt falemezeket készíttettük, hirtelen abbahagyta a gyártást. Szerencsére sikerült megoldanunk a problémát azáltal, hogy a háromrétegű falemezek hátuljában kis bemetszéseket hajtottunk végre, amelyek hajlíthatóvá tették őket, úgy ahogy mi azt elképzeltük.” Az eredmények magukért beszélnek.

Indigo-Cabin

Indigo-Cabin-2

 

Via Man of many