Itt vagyok

Az évi 92 000 dolláros fizetéstől a gyógyfürdői kezeléseken át a fényes Range Roverekig – a gazdag britek semmiben sem állnak meg, hogy dadusokat csaljanak kicsinyeikhez.

Kiváló alkalom dajkának lenni, legalábbis Londonban. Ha a Polo védőnői ügynökség és a Tweed megjegyzései a város legjobb dadájának jelenlegi vadászatáról szólnak, akkor egyértelmű – a dadaháborúk zajlanak! Lucy Challenger, az előkelő londoni dadaügynökség, a Polo and Tweed alapítója a Sunday Telegraph-nak elmondta, hogy a Brexit után a dadák jelenlegi hiánya arra késztette a gazdag családokat, hogy orvvadásszák barátaik dadáját. Az emberek feleannyit nem dolgoznak a megfelelő élettárs megtalálásán és megtartásán, így a dada orvvadászata súlyos problémát jelent a dadákkal és pénzzel rendelkezők számára.

poppi 2Fotó – Mary Poppins visszatér

Ezek a kétségbeesett szülők újrafogalmazták az „ujjongást” azáltal, hogy a gyermekgondozókat ajándékokkal és luxus életstílus ígéreteivel öntik el, abban a vágyban, hogy a nő elhagyja gazdáját, és helyette a szuperjachtra ugorjon, hogy vigyázzon a gyerekeikre. Ha a 93 000 dolláros éves fizetés nem elég csábító, akkor divatos fürdőkezeléseket, luxusautókat és külföldi nyaralásokat dobtak be. Az egyik család az utolsó szöget a koporsóba ütötte azzal, hogy egy potenciális gyermekgondozót csábított az ügyletbe a minden költségét kifizetett Chelsea lakásával.

poppi 3A fényes Range Rovereket a megfelelő dadusoknak ajánljuk. Fotó – Range Rover

Az ilyen ajánlatok miatt a dadus szülők szerencsétlenül érzik magukat, és bár lehet, hogy nem ajánlják fel a Rolls Royce-ot , gondoskodnak arról, hogy a dadák a lehető leghamarabb bőkezű fizetésemelést kapjanak, nehogy orvvadászatot kapjanak. A Daily Mail szerint Challenger azt mondta: „Hallottam egy családról, akik meglopták a barátaik dadáját, miután látták, milyen jó a vacsora a házukban. Finoman megszerezték a számát, és felajánlottak neki egy 70 000 GBP fizetést és egy Range Rovert aláírási bónuszként. biztosan nincs jobb alkalom dajka lenni. A gyermekfelügyelet alapítója, Richard Conway elmondta: „Látjuk, hogy a családok olyan ösztönzőket vetnek be, mint például az autók, a rendszeres gyógyfürdői kezelések és a külföldi nyaralások”.

A dadusok több pénzt keresnek, mint a tanárok, a londoni tanárok átlagos fizetése 35 700 és 67 500 dollár között mozog. Még a tapasztalatlan 19 évesek is csaknem 500 dollárt keresnek hetente, valamint olyan ösztönzőket kapnak, mint az edzőtermi tagság, kiskereskedelmi utalványok és egyéb jutalmak. Ennek ellenére a dadus munka, különösen a gazdag családokban, nem könnyű. Ez azt jelenti, hogy lépést kell tartani a kiszámíthatatlan menetrendekkel, kevés szabadságot, rugalmatlan órákat és magas elvárásokat.

Forrás: luxurylanches.com