Itt vagyok

Az égen egy olasz hegyi falu felett lógva ez a legfestőibb gyógyfürdő, amelyet valaha is látott.

Ha az elképesztő építészetről van szó, senki sem csinálja jobban, mint a NOA (Network of Architecture)! És ennek bizonyítására a cég bemutatta legújabb projektjét, amely egy sor kabint foglal magában a levegőben, a legjobb növényzet közepette. A földtől 15 méterrel felfüggesztett projekt a “Hub of Huts” nevet viseli, és a dél-tiroli Hotel Hubertus része. A wellness-központként is funkcionáló kabinok mind a hegyek felé orientálódnak, és a „Menny és Pokol” koncepción alapulnak.

A kettős fürdő élményt is magában foglaló fürt felső szintjén fekvő vagy ülő pezsgőfürdők és pihentető, napsütötte területek találhatók, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik. Alternatív megoldásként egy lépcső vezet a „Pokolba” az alsó szinten, ahol két szauna, egy meztelen pezsgőfürdő és egy jégkamra található.

A projekt egy acélplatform használatát mutatja be, amely egy masszív oszlopsorból kifelé nyúlik ki, és egy tükörtóra tükröződik, mint a szerkezet központi platformja, amely horizontként működik. Összességében a Hotel Hubertus újszerű bővítése „egy hegyi falu építészetét” kívánja megidézni, és „zen-szerű menedéket” nyújt vendégeinek.

A NOA alapítója, Lukas Rungger a Dezeennek adott nyilatkozatában ezt kommentálta: „Az ihletet a víz eleme adta. Gondolkodtunk az olyan lehetséges tevékenységeken, mint az állás, ülés, úszás, vízszintes lebegés és fejjel lefelé merülés. Ezen pozíciók mindegyikének más horizontja van, és a perspektívák e kölcsönhatásából jött létre a projekt ötlete.”

Forrás: luxurylaunches.com