Itt vagyok

Az 1968-as Chitty Chitty Bang Bang című filmből származó történelmi szélmalom 12 millió dollárért eladó. A festői vidéki otthon hat hálószobával, úszómedencével és régies bájjal rendelkezik.

A Chitty Chitty Chitty Bang Bang a fantasztikus repülő autójáról volt ismert. Volt még egy elem az 1968-as filmben, ami a közkedvelt film szinonimájává vált – a szélmalom. A Potts család otthona, az ikonikus Cobstone-i szélmalom Buckinghamshire-ben közel 12 millió dollárért kel el.

Az 1816-os Cobstone-i szélmalom a Buckinghamshire-i Ibstone-ban található Turville falura néz. Több mint egy évszázaddal később, 1971-ben Hayley Mills színésznő vásárolta meg. Férje, Roy Boulting végezte a restaurálási munkálatokat. Az ingatlan később az Aston Martin tulajdonosának, Sir David Brownnak a kezébe került az 1980-as években.

Jelenlegi tulajdonosa közel 50 évvel ezelőtt vásárolta meg a szélmalmot. A II. fokozatú védettséget élvező szélmalomhoz tartozik a főépület, hat hálószobával, amelyekből hihetetlen kilátás nyílik a Hambleden-völgyre, egy dupla garázs, sőt még egy úszómedence is. A 37 hektáros területhez tartozik még egy nagy traktoros pajta, műhely, raktár és istállóépület. A történelmi főépület egy nagyszerű, padlótól a mennyezetig érő ajtókkal ellátott, dupla magasságú szalonba nyílik. Beljebb egy nagy terasz nyílik a védett úszómedencére. Az ingatlanértékesítést a Savills és a Private View Property ingatlanügynökségek bonyolítják.

Stephen Christie-Miller, a Savills munkatársa elmondta: “Attól a pillanattól kezdve, hogy megérkezik az ember a Cobstone Millbe, azonnal világossá válik, mennyire különleges ez az ingatlan, és sokak számára azonnal felismerhető lesz.” Hozzátette: “A szélmalom gyönyörű építészetétől a Hambleden-völgyre nyíló látványos kilátásig Cobstone Millt látni kell, hogy elhiggye az ember, és ez még azelőtt van, hogy figyelembe vennénk az otthon kiterjedt filmtörténetét. Biztos vagyok benne, hogy az otthon egyedülálló öröksége, kombinálva a mai kínálattal egy kiváló Buckinghamshire-i helyen, vonzó lesz mind a hazai, mind a nemzetközi vásárlók számára, akik a legjobbak közül a legjobbat keresik”.”

Az 1968-as Chitty Chitty Bang Bang című sikerfilm plakátja

Végül így zárta: “Igen, néhány ház azt állítja magáról, hogy ikonikus. Azonban semmi sem közelíti meg a Cobstone Millt”. Nicholas Brown a Private View Property-től elmondta: “Nagyon szerencsés vagyok, hogy 40 év alatt a legszebb házak közül nagyon sok eladásában és megvásárlásában járhattam el. Azonban bátran állíthatom, hogy a Cobstone Mill talán a legismertebb mind közül. Igazi mérföldkő, a környezet és a kilátás pedig kétségkívül lélegzetelállító. Hatalmas kiváltság, hogy ezt az ikonikus ingatlant forgalmazhatom, és a következő szerencsés tulajdonosok számára képzelje el, hogy meghívhatja barátait, hogy szálljanak meg a világ legismertebb szélmalmában.

Forrás: luxurylaunches.com