Itt vagyok

AWS – „Hiába vagyunk budakesziek, Budapest is az otthonunk.”

 

„Hiába vagyunk budakesziek,  Budapest is az otthonunk.”

 

Miért döntöttetek úgy, hogy részt vesztek A Dalban?

Amikor elkészült a Viszlát nyár, igazából nem is volt kérdés, hogy ezzel nevezünk, mert ez volt az egyetlen dalunk, amit a pályázat kiírása alapján beküldhettünk. Szerettük volna egy nagyobb és számunkra új közönségnek is megmutatni a zenénket, ráadásul egy ilyen show-műsor nekünk teljesen ismeretlen terep volt, és vonzanak minket a komfortzónánkon kívüli kihívások. Így aztán most májusban egy még nagyobb elébe nézünk. (nevetés)

 

Mi ihlette a dalt, amivel indultatok?

A Viszlát nyár az elmúlásról, egy számunkra fontos személy elvesztéséről, a halállal való megbirkózásról szól. Örs édesapja tavaly hunyt el, és ez a sajnálatos esemény inspirálta a dalt. Úgy gondoljuk, a mi kultúránkban a halál témáját inkább kerüljük, megpróbálunk nem tudomást venni róla, mert félelmetesnek tartjuk, olyan eseménynek, ami megnehezíti a dolgunkat. Szerintünk, ha többet beszélnénk róla és megbékélnénk a gondolattal, akkor a szeretteinkkel együtt töltött időt is jobban ki tudnánk használni, tudva és tudatosítva magunkban, hogy a közös időnk nem végtelen.

 

aws_1

 

Mi áll az AWS név mögött?

Ez a világ nagy rejtélyeinek egyike! Alternative Wine Selection vagy esetleg Awesome Whale Shower? Ki tudja?

 

Meséljetek magatokról!

Öten vagyunk a zenekarban, Soma, a basszusgitárosunk nemrég csatlakozott hozzánk, mi négyen (Örs, Roni, Dani, Bence) a megalakulás óta együtt nyomjuk. Egy suliba jártunk, és mivel egész kicsi korunk óta imádjuk a zenét, nem volt kérdés, hogy legyen-e zenekarunk, és az sem, hogy együtt csináljuk-e. Többen többféle formációban is dolgoztunk együtt korábban, és mire megalapítottuk az AWS-t, már tudtuk, hogy nagyon jól tudunk együttműködni és a szabadidőnkben sem mindig megyünk egymás agyára. (nevetés)

 

Mit köszönhettek igazán a fővárosnak?

Hiába vagyunk budakesziek, Budapest is az otthonunk. Rengeteg élményt köszönhetünk a fővárosnak, legyen szó magánéletről vagy zenekari eseményekről, mint pl. a most tavaszi telt házas A38-as koncertünk. Nagyon szerettük.

 

aws_2

 

Mit vártok az Eurovíziós Dalfesztiváltól?

Abban biztosak vagyunk, és ez a folyamat már el is kezdődött, hogy nagyon sokat fogunk tanulni egy számunkra új terepen. Igyekszünk reálisan gondolkozni a kinti szereplésünkről, de az tuti, hogy mindent beleadunk majd, hogy odakint is megmutassuk, milyen egy igazi AWS-koncert hangulata. Igyekszünk kikerülni a középmezőnyt, szerintünk az általunk képviselt műfaj miatt vagy az első tucatban vagy a legvégén végzünk majd.

 

Milyen érzés volt megnyerni A Dalt?

Döbbenetes. Egyáltalán nem gondoltuk, hogy ez megtörténik, és kellett egy kis idő, míg felfogtuk, de utána már izgalom, kíváncsiság és persze öröm keveredett bennünk…

A cikk folytatását keresd a BpMagazin ingyenes offline kiadványában!
Májusi számunkat megtalálod szerte a fővárosban (vagy a fenti linken).