Itt vagyok

Ajándékötletek Karácsonyra: Saját készítésű fürdőgolyók

 

Sokszor vagyunk gondban, mit is vegyünk karácsonyra a szeretteinknek. Anyu, apu, tesók, barátnő, és még sorolhatnánk, kinek kell megtalálni a megfelelő ajándékot, amire már csak kicsivel van több, mint egy hónapod. Bizony a karácsony rohamosan közelít, ezért gondoltuk segítünk kicsit neked. Hétről-hétre bemutatunk egy-egy ötletet, amivel biztos nem fogsz mellé, ha eljön a várva várt Szenteste.

Kezdjük egy olyan ötlettel, amivel tuti sikered lesz! Házi készítésű fürdőgolyók. Miért is? Mert, szép, illatos és saját készítésű. Bizony sokan jobban értékelik a saját kézzel készült dolgokat, mint a drága boltban megvett ajándékokat. Mivel az, hogy időt fektetsz az elkészítésében, már megadod a kellő figyelmet az ajándékozottnak és megmutatja neki, hogy te bizony törődsz vele.

1 db fürdőgolyó elkészítéséhez szükséged lesz:

25 g szódabikarbóna
13,5 g citromsav
13,5 g kukoricakeményítő
8 g növényi olaj, vagy zsír (pl. kókuszzsír, olívaolaj)
20-25 csepp illóolaj
szárított gyógynövény (pl. levendula, rózsa, citrom, narancs)
A szódabikarbónát, a citromsavat, valamint a kukoricakeményítőt keverjük össze egy kisebb tálba, majd adjuk hozzá az illóolajjal illatosított növényi zsiradékot. Fontos, hogy természetes alapanyagokat használjunk, nehogy allergiás reakciót váltsunk ki.

62ddbba24d229c440e9a7833fecb9635

Formázhatunk golyókat is, de ha valamilyen különleges formát szeretnél, csak rajtad áll mit hozol ki belőle. Ha színes fürdőgolyókat szeretnél, használhatsz színezéket, de csak óvatosan, mert megfoghatja a kádat és te sem szeretnél kellemetlenséget az ajándékozottnak.

Fontos, hogy ha készen vagy velük, hagyd őket száradni 3-4 napig egy száraz helyiségben, mert ha víz éri őket, akkor oda a munkád! Egy jó tanács, készíts 2-3 golyónál többet a tervezetnél, mert úgyse tudod majd megállni, hogy ki ne próbáld őket! 🙂