Itt vagyok

A világ legnagyobb Hummerének belseje, amely olyan nagy, hogy a gumiabroncsai magasabbak, mint Shaquille O’Neal. A mamut terepjáró tulajdonosa egy Abu Dhabi-i milliárdos sejk, négy dízelmotorra van szüksége a működtetéséhez, az utastere kétszintes lakás, és csak daruval lehet kinyitni a motorháztetőt.

Az 1992 és 2006 között gyártott Hummer H1 egy csinos terepjáró. Az M998 Humvee katonai járművön alapuló H1 méretével eltörpül a legtöbb modern SUV mellett. Az eredeti H1 azonban nem volt elég nagy egy ismert közel-keleti autógyűjtőnek, aki úgy döntött, hogy megépíti magának a világ legnagyobb Hummerét. A Hummer H1 X3-nak nevezett óriási autó állítólag háromszor akkora, mint egy valódi Hummer H1. Az ikonikus terepjáró kicsinyített változata 6,6 méter magas, 14 méter hosszú és 6 méter széles, így elég nagy ahhoz, hogy egy teljesen berendezett, kétszintes penthouse lakást rejtsenek el benne. Mégis úgy tud közlekedni az úton, mint egy hagyományos négykerekű jármű. Bár a behemótot tavaly mutatták be nyilvánosan, a rekordot döntögető Hummer nemrég a Supercar Blondie közösségi médiacsatornáin jelent meg, így közelebbről is megnézhettük.

A Hummer H1 X3 a dubaji Hamad Al Nahyan sejk tulajdona, aki több száz más furcsa autós alkotás mellett egy nagy flotta rekordot jelentő szupersebességű járművet is birtokol. A világ legnagyobb Hummerje 60 000 kilogrammot nyom, a jármű azonban a valódi H1-hez hasonlóan valódi összkerékhajtással rendelkezik, köszönhetően annak, hogy minden kereket saját dízelmotor hajt. Mind a négy dízelmotor együttesen 1000 lóerős, ami a gigantikus járműnek 20 mérföld/órás végsebességet biztosít.

Facebook / @Supercar Blondie

A gigantikus Hummer-replika az amerikai hadsereg LARC-LX acélhéjazatú kétéltű teherszállító járművének vázát felhasználva épült, de az építő elképesztő munkát végzett, és a H1 összes dizájnelemét lemásolta. A karosszéria alá rejtett, visszahúzható lépcsővel lehet a H1 X3 belsejébe lépni.

Míg az első szintre csak egy fürdőszoba került a hatalmas gépházzal együtt, addig a második emeleten egy teljesen berendezett társalgó és egy konyha kapott helyet. A második emeletről a hatalmas ablakoknak köszönhetően panorámás kilátás nyílik a szabadba.

Facebook / @Supercar Blondie

A második emeleten állva közelebb kerülhetünk a jármű néhány gigantikus alkatrészéhez is, mint például a gigantikus méretű visszapillantó tükrökhöz. A H1 X3 a világ legnagyobb ablaktörlőivel van felszerelve, míg a hatalmas motorháztető felpattintásához darura van szükség. A jármű vezetésére szolgáló pilótafülke szintén a 60 négyzetméteres második emeleten található. A hagyományos kormánykerék helyett joystickokkal lehet irányítani a járművet, míg a képernyőkön a kormánykeréknél elhelyezett négy kamera élő képet közvetít.

Facebook / @Supercar Blondie

Bár a H1 X3 úgy fut és vezet, mint egy átlagos autó, olyan nagy, hogy rendőri kíséret nélkül soha nem kerül ki az utakra. Nézze meg a videót, a szuperméretű H3 egy mérnöki csoda.

 Instagram / @shhamadbinhamdan

Ki az a Sheikh Hamad Al Nahyan?

Sheikh Hamad Bin Hamdan Al Nahyan az emirátusi királyi család milliárdos tagja, aki híres a terepjárók és a vad autós alkotások iránti szeretetéről. Az 1990-es években kiérdemelte a Szivárvány sejk becenevet, mivel nászajándékként a szivárvány minden színében pompázó Mercedeseket vásárolt. Az emirátusbeli királyi uralkodó tartja a Guinness-rekordot is a legnagyobb 4×4-es járműgyűjteményével, amely az Egyesült Arab Emírségekben, Sharjahban található Offroad Múzeumban van kiállítva. A világ legnagyobb Hummerje mellett a szivárvány sejk tulajdonában van a világ legnagyobb futó Jeepje, terepjárója, pickupja és még néhány rekordot jelentő jármű is.

Forrás: luxurylaunches.com