Itt vagyok

A világ legexkluzívabb Birkin táskája

 

Kedves hölgyeim, ne rakjátok messzire a bankkártyátokat, mert végre olyan hírrel szolgálhatunk, amire rég vártok: A világ egyik legritkább táskáját aukció keretein belül árverezik el. A 30 centis táskát gyémántok díszítik, nílusi krokodilbőrből készítették, amit 18 karátos fehérarannyal szegélyeznek, amelyben 245 csillogó gyémánt kap helyet. Most már el is lehet ájulni! A táska állítólag teljesen új állapotban van, így ritkasága miatt nagy valószínűséggel 200.000 dollár feletti összegért talál majd gazdára.

A Birkin szerelmeseinek érdeklődését biztos felkelti, ha ezt elolvassák: a Birkin táskáknak van néhány híres rajongója is, például Victoria Beckham, akinek 2.3 milliós gyűjteménye van ezekből a ritka darabokból. Tamara Ecclestone-nak pedig több, mint 30 darab ilyen ritkasága van a gardróbjában. Hallottunk olyan pletykákat is, hogy Kim Kardashiannak annyi Birkin-je van, hogy az egyiket sporttáskának használja, amit kizárólag az edzőterembe visz magával.

A legutolsó alkalom, amikor ekkora felhajtás volt egy Birkin táska körül az 2011-ben volt, amikor egy piros, gyémántokkal díszített darab, 203.150 dolláros rekord áron kelt el. Az idei ’Nilo Croc’ verzió, valószínűleg megdönti ezt a világrekordot, legalábbis Kathleen Guzman, a Heritage Auctions vezérigazgatója szerint.

„Ez az első alkalom, hogy egy ilyen kaliberű táska kerül árverésre a luxus-aukciós piacon. Ez az „álomdarabja” az igazi Hermes rajongók kollekciójának.” Az igazi gyűjtők már biztosan folyósítják a tartalékaikat a szeptember 23-ai aukcióra, melyet a Heritage Auctions tart Beverly Hills-ben, és a ’Luxury Accessories Signature’ aukció keretein belül árvereznek el. Más híres divattervezők táskái is kalapács alá kerülnek, de biztos, hogy ez a Birkin lesz a legszebb darab az összes közül.

 

Luxury Launches