Itt vagyok

A világ legdrágább festménye – A 450 millió dolláros Salvator Mundi megkapja saját Broadway-zenéjét

A világ legdrágább festménye exkluzív zenei anyaggá válik! Igen ez így van! Leonardo da Vinci sokat elismert munkájáról – Salvator Mundi-ról beszélünk. A Tony díjnyertes produkciós társaság, a Caiola Productions bejelentette, a zenedarab Jézus reneszánsz korszak-portréjának meséjét meséli el.

Ezt kommentálva a Caiola Productions szóvivője egy nyilatkozatában azt mondta: „Ez (a zenei anyag) azt a történetet fogja követni, amely szerint Jézus aprított, karcos falemezfestménye 1100 dollárért (322.087 Forint) vásárolt 2005-ben, és Leonardo da Vinci remekművé vált – elveszett. Több mint 500 éve – Salvator Mundi címmel, amelyet 2017-ben a Christie aukciósházában árverésre bocsátottak több mint 450 millió dollárért (131.763.170.892 Forint). ”

Ezenkívül hozzátette: „A show színházi produkció. A cselekmény a történeten alapszik, de természetesen igyekszik mélyebb és metaforikusabb jelentést adni. Mint sok színházi előadás, a művészi szabadságjogokat szabadon fogják használni, hogy megvilágosító és szórakoztató élményt kapjanak. ” A Broadway-show mellett Deborah Grace Winer író és drámaíró könyvet fog írni, amely kíséri a Salvator Mundi színpadi varázslatát.

Ez nem az első alkalom, hogy a zenei mű Leonardo da Vinci munkáján alapul. 1993-ban a West End színház a „Mona Lisa” híres „Leonardo the Musical: A Love Portré” című produkcióját készítette.

 

Salvator-Mundi-3

 

Salvator-Mundi-2

Forrás: Luxurylaunches