Itt vagyok

A Tesla hivatalos engedélyt kapott Los Angeles városától egy egyedi szupertöltő-állomás építésére, amelyhez saját, 50-es évekbeli étkezde és autósmozi is tartozik.

A Tesla vezérigazgatójának, Elon Musknak az ötlete, hogy Santa Monicában nyisson egy olyan, a maga nemében első Supercharger-állomást, amely egy 1950-es évekbeli dinerrel és egy autósmozival is rendelkezik, egy lépéssel közelebb került a valósághoz, miután megkapta a hivatalos jóváhagyást a Los Angeles-i építésügyi és biztonsági hivataltól. Még 2018-ban volt, amikor Musk először beszélt arról, hogy olyan Supercharger-helyszínt szeretne építeni, amely teljes úti cél élményt nyújtana a felhasználóknak. “Egy old school drive-in, görkorcsolya és rock étterem fog helyet kapni az egyik új Tesla Supercharger helyszínen LA-ben” – tweetelte 5 évvel ezelőtt. Különböző hírek szerint a Tesla tavaly nyújtotta be a megfelelő papírokat az innovatív töltőállomáshoz Los Angeles városának, beleértve a részletes rajzokat is.

Az amerikai EV-gyártó az év elején, az első éves befektetői napon is bemutatta a tervezett Supercharger helyszín digitális renderelését. A helyszín a 7001 W. Santa Monica Boulevardon lesz, és a képek alapján a komplexum egy kétszintes épületet fog tartalmazni, két különálló mozivászonnal. Összesen 32 szupertöltő-állomást kínálnak majd, valamint egy ’50-es évek hangulatát idéző étkezdét, amely különböző étkezési lehetőségeket és tetőtéri ülőhelyeket kínál majd. A mozi állítólag csak híres filmek klipjeit fogja vetíteni, ami teljesen érthető. A Tesla-tulajdonosoknak nem lesz elég idejük arra, hogy teljes hosszúságú filmeket nézzenek, mivel egy szupertöltő akár 200 mérföldes hatótávolságot is biztosíthat mindössze 15 perc alatt.

Az EV-gyártók folyamatosan kutatják a különböző lehetőségeket, hogy szórakoztassák a tulajdonosokat, amíg autójukat töltőre dugják. Az egyik legnépszerűbb lehetőségnek az autóba épített játékok számítanak. A BMW nemrég jelentette be, hogy hamarosan bevezeti a népszerű “Ki akar milliomos lenni?” című tévéműsor autóba épített játékváltozatát az EV-jeiben. A Tesla célállomás-élményt kínáló szupertöltőállomása azonban változásokat hozhat a játékban. Sajnos a Tesla nem adott egyértelmű időzítést arról, hogy a vendéglátóhely mikor fog üzemelni.

Forrás: luxurylaunches.com