Itt vagyok

A százmilliárdos Jeff Bezos, aki hű marad az ígéretéhez, 123 millió dollárt adományozott a hajléktalanság ellen küzdő szervezeteknek.

Jeff Bezos bebizonyította, hogy a szavát tartja. Miután bejelentette, hogy élete során el akarja adni 115,6 milliárd dolláros vagyonát, az Amazon társalapítója betartotta ígéretét. A vállalkozó jótékonysági randevúja azzal kezdődött, hogy óriási 123 millió dollárt adományozott 40 szervezetnek az Egyesült Államok 26 államában és Puerto Ricóban. A 600 000 dollártól 5 millió dollárig terjedő adományok azonnal hatályba lépnek, és a hajléktalanság elleni küzdelemre fordított 2 milliárd dolláros teljes elkötelezettség részét képezik – áll a Day One Fund keddi közleményében .

Az Oklahoma Cityben található Home Alliance 2,5 millió dollárt kapott a The Bezos Day One alaptól. A Facebookon / @The Homeless Alliance

Bezos a CNN-nek adott interjújában megígérte, hogy élete során azt tervezi, hogy felajánlja vagyonát, anélkül, hogy meghatározná, hogyan és mikor. A százmilliárdos abban reménykedett, hogy a nagylelkű adományok „segítik a családokat a menedék nélküli hajléktalanságból és a menedékházakból állandó lakhatásba költözni, a stabilitás eléréséhez szükséges szolgáltatásokkal”. Bezos kijelentette: „A legnehezebb az, hogy rájöjjünk, hogyan kell ezt mozgósított módon csinálni. Nem könnyű – az Amazon felépítése nem volt egyszerű. Nagyon kemény munkára volt szükség, egy csomó nagyon okos csapattársra, és azt tapasztalom, hogy a jótékonykodás nagyon hasonló – nem könnyű, hanem nagyon nehéz.

A San Diego-i Hajléktalansággal foglalkozó Regionális Munkacsoport 5 millió dollárt kapott a Bezos Day One Alaptól. A Facebookon / @Regional Task Force on Homelessness

Hozzátette: „Képítjük a kapacitást, hogy el tudjuk adni ezt a pénzt. Szerintem sok olyan módszer létezik, amelyekkel hatástalan dolgokat is megtehetsz. Szóval alaposan át kell gondolni, és zseniális embereknek kell lenni a csapatban. Ki tanulhatna jobban a jótékonykodásról, mint a volt felesége, a megadonor MacKenzie Scott, Mr. Bezos? A szerző megemelte a lécet és hogyan, mindössze hét hónap alatt 2 milliárd dollárt adományozott csaknem 350 szervezetnek.

Forrás: luxurylaunches.com