Itt vagyok

A Steinway bemutatta a “Royal Albert Hall Limited Edition” zongorát, hogy megünnepelje az ikonikus épület 150 éves fennállását.

Steinway nemrég összeállt a Royal Albert Hall-lal, egy csodálatos zongora megalkotására, az ikonikus épület 150. lvfordulójára . A projekt egyben arra is törekszik, hogy segítő kezet nyújtson a csarnoknak, miután a világjárvány közepette súlyos pénzügyi válságot szenvedett.

A cég hamburgi gyárában létrehozott Steinway Royal Albert Hall Limited Edition több mint 18 hónapig tartott a tervezés és az elkészítés. Külső oldalán az I. osztályú csarnok kézzel vésett körvonala látható, a belső térben pedig a csarnok üveg- és vaskupola tetőfedését felvázoló maratással.

zongora 2

Továbbá minden remek darab további ékezetekkel érkezik, amelyeket az épület ikonikus formája ihletett a zeneasztalon és a számozott sárgaréz lemez. Technológiai szempontból magában foglalja a forradalmi Spirio | -t r felvételi és önjátékos technológia, amely lehetővé teszi a zongoristák számára, hogy rögzítsék, szerkeszthessék, lejátszhassák, kereshessék és menthessék előadásaikat a Steinway szabadalmaztatott, nagy felbontású formátumában.

Guido Zimmermann, a Steinway & Sons Europe elnöke ezt kommentálva elmondta: „Nagyon büszkék vagyunk a Royal Albert Hallhoz fűződő kapcsolatunkra, és kivételesen megtervezett hangszert hoztunk létre 150. ünnepi évének tiszteletére. Olyan kihívásokkal teli időszak volt ez az egész zenei közösség számára szerte a világon, de mivel a Hall újra működni kezd, ez fantasztikus és megfelelő módnak tűnik az alkalom megemlékezésére. Várjuk, hogy partnerségünk egyre szorosabbá váljon, és mindenki számára elterjessze a zene örömét. ”

zongora 3

 

Az együttműködés korábban a Steinway művészei, Igor Levit és Aisa Ijiri koncertjén kezdődött, 2021. szeptember 23 -án a csarnokban. Tartalmaz egy új koncertsorozatot is – a Steinway sorozatot, amely 2021. november 19 -én kezdődik Elgar Room, olyan művészekkel, mint Elisabeth Brauß, Niji Adeleye, Amiri Harewood és Roella Oloro.

zongora 4

Jelenleg a korlátozott példányszámú sorozatban piacra dobott 8 Model D koncertzongora közül (egyenként körülbelül 337 000 dollárba kerül) a 7 B modell klasszikus zongora közül 5 közül csak egy marad elérhető (ára körülbelül 2,42 000 ). A Steinway & Sons minden eladott darab után további mintegy 41 000 dollárt adományoz közvetlenül a Hallnak, fiatal zenészük programjának támogatására. Szeretne megvásárolni egy ilyen egzotikus fekete szépséget?

Forrás: luxurylaunches.com