Itt vagyok

A rózsaszínű Ferrari F40 kipörgött kerekekkel egy kerítésnek ütközött, szűken elkerülve a nagyobb károkat

Ha hozzám hasonlóan nagy Ferrari F40 rajongó vagy, biztos vagyok benne, hogy felforr a véred, amikor meglátod az ikonikus szupersportkocsi egyik ritka példányát, amelyet babarózsaszín borítás borít, és irtózatos aranyszínű felnikkel szereltek fel. Ennél már csak az lenne fájdalmasabb, ha végignéznéd, ahogy valaki összetöri. Nemrég felkerült az internetre egy rövid videó, amelyen egy élénk rózsaszínű Ferrari F40-es látható, amint a kerekeit blokkolva nekicsapódik egy kerítésnek. Kétségtelen, hogy a sofőrnek nem állt szándékában szándékosan összetörni az F40-est; de a hozzáértés hiánya lehetett az oka. Szerencsére a ritka szuperautó viszonylag lassú sebességgel csapódott egy ideiglenes kerítésnek, ami úgy tűnik, megmentette mindenféle jelentős sérüléstől.

Az eset állítólag a közelmúltban a Formula Drift versenyen történt a Washington állambeli Seattle-ben. A GarnetsGTI nevű felhasználó által közzétett Instagram-videón látható, ahogy a rózsaszín Ferrari egy aszfaltozott szakaszon halad, a háttérben pedig ideiglenes kerítésekkel, amelyeket az esemény részeként állítottak fel. A szuperautó rövid ideig gyorsít, mielőtt a sofőr a fékre tapos, aminek következtében a kerekek blokkolnak, és az F40-es arccal a kerítésnek csapódik. A sebesség nagy része még az ütközés előtt eltűnik, így a kerítés csak néhány centit mozdul el. Az utóhatásról nincsenek képek, de úgy tűnik, hogy az F40-es kisebb sérülésekkel túlélte az ütközést.

A videóhoz mellékelt felirat azt állítja, hogy a Ferrari gázpedálja beragadt, és a kerekek blokkoltak az ABS hiánya miatt. Még az is hallható, ahogy a szuperautó 2,9 literes V8-as motorja felpörög közvetlenül az ütközés előtt. Bár az adott magyarázat igaz lehet, az is elképzelhető, hogy a sofőr egyszerre taposott a fékre és a gázpedálra. A Ferrari F40 híres volt arról, hogy a gáz- és fékpedálok nagyon közel helyezkedtek el egymáshoz, hogy a sofőrök könnyedén gyógyulhassanak. Ez azonban hajlamosabbá tette a búvárok hibázására is. Ennek ellenére örülünk, hogy nem történt súlyos baleset, és a szuperautó a benne és kívül tartózkodókkal együtt nagyjából sértetlen maradt.

Forrás: luxurylaunches.com