Itt vagyok

A Rolexet, amelyet egy ausztrál szörfös talált a Csendes-óceán fenekén, újraegyesítették a tulajdonosával. Annak ellenére, hogy több mint 4 évig feküdt az óceán fenekén, az óra még mindig ketyegett.

Találók, megtartók! Ez nem egy mantra, amiben Matt Cuddihy ausztrál profi szörfös hisz. Egy hónappal ezelőtt az ausztrál világranglista-vezető szörfös egy vintage Rolex Submarinerre bukkant, miközben Noosa Headsnél, egy ausztrál tengerparti városban sznorkelezett. Egy ritka Rolex Submariner ref. 5513. biztosan nem az a kincs volt, amire számított. Figyelembe véve a Rolex órák körüli szüntelen őrületet, azt várhatnánk, hogy Cuddihy megtartja a talált órát. Ehelyett a férfi megosztotta Rolex-leletének izgalmas történetét a közösségi médiában, ami végül vírusszerűen terjedt. A média és a nagy európai újságok is beszámoltak a történetéről, így Cuddihy könnyen kapcsolatba léphetett a tényleges tulajdonossal.

Matt Cuddihy. Instagram / @mattcuddihy

Ric, a tulajdonos találkozott a történettel, és azonnal felismerte rég elveszett óráját. Ric ezt írta Cuddihynak: “Szia Matt. Ha annak az órának a hátulján van egy különleges felirat, akkor az az enyém. Miután elvesztettem, kapcsolatba léptem a rendőrséggel és a Rolex-szel, hogy megtudjam, megtalálták-e és eltakarították-e. Lehet, hogy vissza tudom szerezni, mert nagyon különleges emlékek fűznek hozzá számomra. Ric.” A sors úgy hozta, hogy a Rolex valóban Ricé volt.

1971-ben a 18 éves Ric a legelképesztőbb ajándékot kapta az apjától, amiért megnyert egy helyi vitorlásversenyt. A Rolex több kalandban is Ric társa volt, és egy ilyen adrenalintól duzzadó napon, 2019-ben Ric elvesztette az órát szörfözés közben Noosában. A jószívű Mattnek és a közösségi média tagadhatatlan erejének köszönhetően, amely kisebbé teszi a világot, Ric és a Rolexe közel négy év után újra egymásra találtak.

“Az egész elég hihetetlen” – mondta Ric. “Még mindig vannak nagyszerű emberek a világon.” Cuddihy megosztotta: “Az egyetlen dolog, amit szerettem volna, hogy újraegyesítsem a tulajdonosával. Soha nem akartam eladni. Tudtam, hogy valakinek sokat jelent. Olyan sok történelem van benne.”

Forrás: luxurylaunches.com