Itt vagyok

A nyers igazság – Milyen érzés milliárdosok gyerekének lenni?

Milyen érzés privilégiumba születni? Itt nem a gazdagokról vagy rendkívül gazdagokról beszélünk, hanem a megagazdagokról. Milliárdosokról, a társadalom legmagasabb felső széléről vagy egyszerűen szólva a világ megfoghatatlan 0,001% -áról beszélünk. A nyaralás, magánrepülőgéppel történő utazás egzotikus helyekre a lakosztályok legjobbjai között, ha csak nem magánsziget. Az otthon többes számú, ahol minden kontinensen van, vagy több G8 országban. A túlérzékenységen és az extravagánsságon túlmenően azonban van egy másik oldal is az emberrablás, a társadalmi nyomás és egyebek fenyegetése.
A Quora állítólagos milliárdos osztja a mesét.

“A szüleim milliárdosok. Apám befektetési bankár. Pénzének nagy része azért jön, mert egy ingatlanmágnás fia. Anyám egy régi pénzű családban született. Nem tudom biztosan, mennyi pénzt kaptak azóta
1) Soha nem kérdeztem és 2) Még ha kértem is, nem hiszem, hogy ezt megbeszélnék velem. De nem kell tudnia ahhoz számot, hogy tudja, hogy több pénzhez fér hozzá, mint egy átlagos ember kereset életében.

Milyen érzés egy milliárd szülőkkel rendelkező gyermek lenni?
Nos, határozottan akartam. A születésétől kezdve szinte bármit megszerezhetek, amire csak gondolok. Bármit akartam, megkaptam. Olyan egyszerű volt. Szeretne autót szerezni? Persze, felhívom a fickót. Volt saját American Express Centurion hitelkártyám (vagy amint egyesek hívják, fekete kártya). Szinte bármit megvásárolhattam, anélkül hogy aggódtam volna, vagy akár az árcédulára pillantottam volna. Felnőttként visszatekintve ez valójában visszataszító.

Felnőni olyan volt, mint egy nyaralás. Folyamatosan utaztunk. Saját repülőgéppel repültünk, és mindig a legjobb szállodai lakosztályokban szálltunk meg. 15 otthonunk volt (és ma is van) a világ minden tájáról, beleértve egy magánszigetet.

Teljes munkatársaink vannak, beleértve kertészeket, szobalányokat, szakácsokat, komornyikot, biztonsági szolgáltatókat stb. Nem emlékszem arra az időre, amikor nem voltak. Gyerekkorom nagy részében ezek az emberek „neveltek”. Mint a gazdag szülők sok más gyermekének, emlékszem arra, hogy gyermekkoromban kissé magányos voltam. Ne értsd félre, szeretem a szüleimet. Nem vagyok azok között a gazdag gyerekek között, akiknek feszült kapcsolata van a szüleikkel. De a szüleim nem voltak sokat velem. Apámat csak havi 1 hétben láttam akkor is anyám eseményeire ment.

Fantasztikus az, hogy két milliárdos leszármazottja vagy. Teljesen félelmetes. Úgy tűnik, hogy az emberek mindent megvitatnak, amikor milliárdosként beszélnek a privilégiumokról és az életmódról, valamint a túlzásról, de senki sem beszél a gazdag család tagjainak félelmetes részéről. De amikor ebben a helyzetben vagy, az valódi. Nagyon, nagyon félelmetes, és mindig a fejedben van. Mindig attól félsz, hogy elrabolnak, meggyilkolnak vagy megkínoznak, vagy ilyesmi. Nem paranoia, hanem igazság. Lehetséges és bármikor megtörténhet. Mindig volt biztonsági csapatom. Amikor kimegyek a házból, a biztonsági csoportom követ. Rengeteg nyilvános kirándulást terveznek, ahol sok ember van. Nem emlékszem volt-e olyan idő, amikor nem volt biztonsági kíséretem. Bizonyos szempontból nem hiszem, hogy valaha is olyat fogok megtapasztalni, mint egyedül az élelmiszerboltba menni, vagy a tömegben koncertet élvezni, mint mindenki más. Otthonainkat legkorszerűbb biztonsági eszközök fedik le. Ha látod ezeket a komplex biztonsági eszközöket … a házadban, a szobádban, ahol alszol, a fürdőszobádban, ahol zuhanyoz, emlékeztet, hogy veszélyben élsz. Ez az állandó emlékeztető, hogy más vagy. Ez valami olyasmi, amiben élned kell, az az elképzelés, hogy lehetnek olyan emberek odakinn, akik meg akarnak bántani téged azért, mert sok pénzük van a szüleidnek.

Institut-Le-Rosey-Switzerland-770x481
Mindig a legjobb iskolákba küldtek. Még ha nem is voltam elég idős ahhoz, hogy egy bizonyos iskolába járjak, betettek a családi kapcsolatok vagy a szüleim hálózatépítése miatt. Ez valami, amit nem értettem, amikor kicsi voltam. Nem vagyok olyan okos, mint ezek a gyerekek, miért vagyok az „okos” iskolában? Nos, kiderül, hogy valójában nem tartozok ide. Nem voltam elég okos, így anya és apa felhasználták a kapcsolataikat! Elvettél egy helyet egy olyan gyerektől, aki elég okos volt, és valóban megérdemelte.. A szüleid kapcsolatai vannak, különben nem lennél itt! Ez volt az iskolában. Ez a pénz, az összes cucc, nem a hozzád tartozik. Ez a szüleidé. Ők pénzzel vásárolták, és te az egyszerű gyerekük vagy.

Az ilyen extravagáns gazdagságban született gyermek határozott nyomást gyakorol a sikerre. Folyamatosan emlékeztetik rá, hogy NEM RONTSA CSALÁD HÍRNEVÉT.Ezenkívül bármi, ami sikeres, a családodhoz vezet, nem hozzád. Folyamatosan emlékeztetnek rá, hogy mennyire sikeresek és nagyszerűek a szüleitek. A szüleid csinálták ezt! Nagyszüleidek csinálták azt! Nos, te mit fogsz csinálni? Olyan nagy lesz majd , mint amit ők csináltak? A legmagasabb elvárásokkal nevelnek fel.
forrás: Luxurylaunches