Itt vagyok

A milliárdosok tökéletes játéka – Ez a 2,75 millió dolláros japán óriás mech-robot egy valódi transzformers pilótafülkével. Majdnem 15 láb magas, 3,5 tonna súlyú, funkcionális kezekkel rendelkezik, és a végsebessége több mint 6 mérföld/óra.

Ha rajongsz a japán mangákért és animékért, biztosan tudod, hogy az ország megszállottja a mecháknak, vagyis az óriásrobotoknak. A műfaj évtizedek óta uralja a japán szórakoztatást, olyannyira, hogy ezek az óriási mechanikus robotok az ország szinonimájává váltak. Valójában az emberszerű járkáló járművek annyira népszerűek, hogy több japán vállalat éveket töltött ezeknek az óriásrobotoknak a valóságos változatainak kifejlesztésével. Azonban egyik sem olyan menő és funkcionális, mint a Tsubame Industries által kifejlesztett. Az Archax nevű, valós körülmények között irányítható humanoid, amely Autobotként képes átalakulni. Őrület, igaz?

Az Archax mech-robot 4,5 méter magas, és egy pilótafülkével rendelkezik, ahol egy ember irányíthatja a járművet. A humanoid négy lábbal rendelkezik, amelyek mindegyike egy-egy kerékkel van felszerelve, amelyek segítik a mozgását. Az óriás mecha fénypontja azonban az átalakulási képessége. Egy gombnyomással a pilóta könnyedén növelheti vagy csökkentheti a platform tengelytávját. Nyilvánvaló, hogy a robot kinyújtott helyzetben a legstabilabb, míg a csökkentett tengelytávval a robot magasra áll, így jobban eléri a lábát. Az Archax első prototípusa jelenleg tesztelés alatt áll, és a vállalat erről videókat is feltöltött a hivatalos YouTube-csatornájára.

Az Archax súlya körülbelül 3,5 tonna, így sokkal nehezebb, mint egy Ford F-150-es teherautó. A valódi mecha szerkezete vas és alumínium ötvözetéből készült, míg a külső burkolatot szálerősített műanyagból (FRP) alakították ki. A robotot két joystick, három nagy monitor és különböző pedálok segítségével lehet irányítani a pilótafülkében, a navigációt pedig összesen 26 kamera segíti. Álló üzemmódban az Archax állítólag 1,2 mérföld/órás végsebességre képes, míg kinyújtott tengelytávval 6,2 mérföld/órás sebességet is elérhet. A mecha funkcionális, csuklós ujjakkal ellátott kezekkel is fel van szerelve, amelyekkel a pilóta akár 33 kilós tárgyakat is fel tud emelni.

Tatsuo Yoshida, a Tsubame Industries képviseleti igazgatója elmondta: “A sci-fi világból a tudományos valóságba… Szeretnénk ápolni a romantikát. Álmok és romantika Szerepe van a katasztrófaelhárításhoz és az űrfejlesztéshez hasznos nehéz berendezésekben is, mint például egy beszálló típusú robot, amelyet ténylegesen alakra készítettek, és olyan funkciókkal rendelkezik, amelyek kiterjesztik az emberi testet, mint például a visszajelzés az érzésről, hogy mit tart a robot a kezében, és nehéz tárgyakat hordoz. A végső célom egy olyan robot kifejlesztése, amely erre a technológiára épül”. A vállalat mindössze 5 példányt fog építeni az Archaxból, darabonként körülbelül 2,75 millió dollárba kerül. Ez elgondolkodtat minket, vajon az Archax a milliárdosok egyik legmenőbb játéka?

Forrás: luxurylaunches.com