Itt vagyok

A Mercedes-Benz bemutatta az Avatár ihletésű koncepcióautóját

A CES 2020 során a Mercedes-Benz bemutatta a futurisztikus VISION AVTR-t – egy újabb koncepcióautót, amelyet az Avatár film és annak közelgő folytatása ihletett. A neon színséma a Pandora dzsungelére hivatkozik a filmekből, miközben a karcsú vonalak a Mercedes látásmódját mutatja be a modern jármű-átalakítás érdekében.

Kormánykerék helyett a középső konzol vezérlőeleme biometrikus csatlakozással rendelkezik. Ha a kezed a vezérlőegységre helyezed, a belső tér életre kel, és a jármű a szívverés és légzés alapján felismeri a járművezetőjét.

A kéz felemelésével egy menüválasztást vetít a tenyérre, amelyen keresztül a vezető / utas intuitív módon választhat a különböző funkciók között. A műszerfal egy vizuális kapcsolatot hoz létre az utasok és a külvilág között.

A jármű hátulján található „bionikus szárny” hüllőkre emlékeztet. Kommunikálni tudnak a sofőrrel természetes módon folyó mozgásokkal, finom mozdulatokkal. A Mercedes nem fedte fel ennek a kommunikációnak a céljait, de a szárnyak remekül mutatnak rajta!

Az első és hátsó tengelyek ugyanolyan vagy ellentétes irányban is hajthatók.

Az akkumulátor anyaga komposztálható, és ezért teljesen újrahasznosítható.

A belső terek is fenntartható anyagokat tartalmaznak. A VISION AVTR üléseit vegán DINAMICA bőr finomítja – az első és egyetlen mikroszál, amely garantálja a környezeti fenntarthatóságot a teljes gyártási ciklus során. A padlót egy innovatív, Karuun nevű fa díszíti. Ez a nyersanyag nagyon gyorsan növekszik, és Indonéziában kézzel szüretelt. Az anyag meleget ad a belső térnek, és a természetességet sugall.

Az Avatar rendezője is jelen volt a bemutatásnál.

Via Man of many