Itt vagyok

A lejtőn épült ház egy gyönyörű tóra néz

Általában egy szép, sík helyet fogsz keresni házad felépítéséhez. A HSU Rudolphy Arquitectos azonban egy másik irányba ment, és házat épített egy 60 fokos leejtőn. A Slope Ház két órára épült Santiago városától (Chile), a Rapel-tó szélén. Acélból és betonból épített ház követi a leejtőt, három szinten felépítve, hogy gyönyörű kilátást nyújtson a tóra.

Slope-House-3-2

A ház felső szintje olyan helyiségekből áll, ahol az emberek összegyűlhetnek – nappali, konyha, étkező és a terasz. Az alatta levő szinten három hálószoba és egy fürdőszoba található. A legalsó szinten található egy második terasz, ahol szintén van egy másik lakótér és hozzáférés a tóhoz.

Slope-House-6

Míg beton és acél alkotja ház szerkezetét, a ház fából is készült, nagy mennyiségű üveggel borítva, hogy a természetes fény bejutását lehetővé tegye. Az ablakos falak a tóra néznek, hogy a lehető legjobb kilátást biztosítsák. A fa burkolat természetes színei melegséget kölcsönöznek, és összekötik a lakókat a természettel.

Slope-House-5

A ház egy leejtőn épült, hogy csökkentse az ökoszisztémára gyakorolt hatását azáltal, hogy nem igényel nagy földművelést. Ennek eredményeként úgy tűnik, hogy a ház, akárcsak a körülötte lévő fák, a földből nő ki.

Slope-House-8

Slope-House-7

Slope-House-1

Slope-House-2
Slope-House-4

via manofmany