Itt vagyok

A közúti dühkitörés szélsőséges esete, hogy egy milliomos Kínában egy 2 millió dolláros Bugatti Veyronjával belerohant egy 38 ezer dolláros BMW 2-es sorozatba.

Mit tennél, ha egy 2 millió dolláros Bugatti próbálna erőszakoskodni a sávodban? Megállná a helyét, és nem hagyná, hogy az egzotikus autó bevágjon a sávjába, vagy beletörődne, hogy biztosan egy abszolút bolond ül a volán mögött, és engedne? Nos, Kínában egy BMW 2-es sorozatot vezető személy úgy döntött, hogy megállja a helyét, ami végül egy nagyon drága balesetet okozott. Az esetről készült dashcam felvétel nemrég került fel az internetre, emlékeztetve minket arra, hogy pénzért a világ legdrágább játékait lehet megvenni, de az előkelőséget és az etikettet nem. A beszámolók szerint az eset Kína egyik legjobb pénzügyi és technológiai tartományában, Jiangsu-ban történt, ahol a Bugatti Veyron ultraritkaságszámba menő változata egy BMW-vel ütközött, miközben egy lassan haladó sávba próbálta beerőltetni magát.

A felvételen látható, hogy a BMW sofőrje lassú tempóban követi az elöl haladó autót a jobb szélső sávban. Ekkor bukkan elő balról a Bugatti, és megpróbál elé vágni. Míg a legtöbben hátrálnának, a BMW vezetője úgy dönt, hogy nem mozdul, és gyorsít, hogy felzárkózzon. A hiperautó azonban újabb kísérletet tesz, és ezúttal a német kompakt szedánnak ütközik. A baleset utóhatását nehéz végignézni, a baleset a Bugatti utasoldali lengőkarján egy hatalmas vágást hagyott, más kisebb sérülések mellett.

Legalábbis a felvételeket elnézve a többmilliós francia hiperautó javíthatónak tűnik; bár nem lesz olcsó mulatság. Figyelembe véve, hogy csak egy garnitúra gumiabroncs 42 000 dollárba kerül, és a Veyron szénszálas karosszériával rendelkezik, a tulajdonosnak egy hat számjegyű számlával kell szembenéznie. Az esetet tovább súlyosbítja, hogy a balesetet szenvedett Bugatti egyike volt a két Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse “L’Or Rouge” modellnek, amely könnyen megkülönböztethető a jellegzetes piros-fekete fényezéséről. Micsoda szégyen!

Forrás:luxurylaunches.com