Itt vagyok

A katari uralkodó, aki a Manchester Unitedre licitáló sejk apja, 500 millió dollárért tervezi eladni londoni luxuslakásait.

Hamad bin Jassim bin Jaber Al Thani sejk, azaz az ember, aki megvette Londont, egy kicsit kevesebbet szeretne birtokolni belőle. A milliárdos nem is egy, hanem két keresett ingatlant tervez eladni – a One Hyde Park penthouse-t Knightsbridge-ben 281 millió dollárért és egy Belgrave Square közelében lévő ingatlant 192 millió dollárért. Ez közel 500 millió dollár értékű vagyontárgyat jelent, amitől Károly király barátja szeretne megszabadulni, bár csak a kért áron. A Katari Befektetési Hatóság korábbi vezetője 2000 és 2013 között számos beruházást hajtott végre, többek között a Harrods és a Shard épületében.

Jassim bin Hamad Al Thani sejk licitál a Manchester Unitedre.

Fia, Jassim bin Hamad Al Thani sejk nemrég azzal került a címlapokra, hogy 6,3 milliárd dolláros ajánlatot tett a Manchester Unitedért. A hatemeletes halom, a Forbes House Belgraviában több mint egy hektárnyi értékes ingatlant foglal el a Buckingham-palota és a Hyde Park között London központjában.

Belgrave Square. A képet a reprezentációhoz használtuk.

A belgraviai otthon szinte palota volt, 20 hálószobával, kocsifelhajtóval és 32 jármű számára kialakított parkolóval. Az előkelő Knightsbridge-i komplexumban, a One Hyde Parkban található penthouse-ja egyike a Rogers Stirk Harbour + Partners által tervezett torony négy lakásának. Az épület a Project Grande Limited, a CPC Group és Hamad bin Jassim bin Jaber Al Thani sejk közös vállalkozása.

A One Hyde Park London egyik legkeresettebb címe. Kép – One Hyde Park.

A One Hyde Parkban található, lehengerlő penthouse a brit bőség és luxus megtestesítője. A 18 000 négyzetméteres penthouse öt hálószobát, egy japán ihletésű konyhát, egy 750 palackos borszobát, egy szaunával és gőzfürdővel felszerelt spa-t, egy fitneszstúdiót és két szabadtéri teraszt foglal magába.

A One Hyde Parkban található spa. Kép – One Hyde Park.

Az 1,2 milliárd dolláros vagyonnal rendelkező katari politikus úgy dönthet, hogy nem adja el ezeket az ingatlan-gyöngyszemeket, ha a licitálók elnémítják a magas árajánlatokat – számolt be a Bloomberg.

Forrás: luxurylauncehs.com