Itt vagyok

A jogi kihívások ellenére Eric Schmidt, a Google korábbi vezérigazgatója türelmesnek mutatja magát az Alfa Nero szuperjacht megvásárlásával kapcsolatban.

Ígéretesnek tűnik annak a lehetősége, hogy az Alfa Nero szuperjacht Eric Schmidt volt Google-vezérigazgató flottájának részévé váljon. Függetlenül a szuperjacht jogos tulajdonjogával kapcsolatos hosszadalmas jogi saga miatt a kormány rendíthetetlen bizalmat tanúsít a luxushajó eladása iránt, amely egykor állítólag Andrew Gurjev orosz oligarcha vagy lánya, Julija Gurjeva-Motlokhov tulajdonában volt.

Az Antigua Observer szerint Lionel Hurst, a miniszterelnök kabinetfőnöke a következőket mondta: “Ha valami késlelteti [az eladást], akkor azok a jogi eljárások. A hajó eredeti tulajdonosai ugyanis számos pert indítottak, amelyek közül egyik sem vezetett sikerre a részükről. Más szóval, ezek komolytalan perek, amelyek célja csupán az, hogy feltartsák az eladás megvalósulását”.

Majd így folytatta: “Várjuk a lehetőséget, hogy megjelenhessünk a Legfelsőbb Bíróság előtt… amikor az ember beadványt nyújt be, szinte mindig sorban áll, és ebben a konkrét esetben gyanítom, hogy azok, akik a pereket benyújtották, azért imádkoznak, hogy sokáig kelljen sorban állnunk, mert ez nem több, mint egy késleltetési taktika, úgy gondoljuk”.

A fő hálószoba az Alfa Nero fedélzetén.

Ami a milliárdos Schmidtet illeti, vannak más hajói is, amelyeken megengedheti magának a fényűző tengeri hajózást. Hatalmas türelemről tesz tanúbizonyságot a hajó megszerzésében, amelyet tisztességesen, 67,6 millió dolláros győztes licitjével nyert meg egy árverésen.

Az Alfa Nero fő társalgója.

A kormány 2022 áprilisában vette át az elhagyott hajó irányítását. Elég sokáig horgonyzott Falmouth kikötőjében ahhoz, hogy veszélyeztesse a tengeri környezetet és más vízi járműveket. Hurst megismételte a kormány álláspontját: “Egyáltalán nincs bizonyíték arra, hogy ne kaptak volna értesítést a hajó árverésének meghirdetésére adott tíz napos határidő előtt és után… de Schmidt úr – a milliárdos, aki jelezte, hogy hajlandó megvásárolni a hajót – egyáltalán nem hátrált meg ígéretétől. Az ő hatvanhétmillió dollárja valahol csak arra vár, hogy elküldjék Antigua és Barbuda kormányának – a jogos tulajdonosnak -” – mondta Hurst.

Forrás: luxurylauncehs.com