Itt vagyok

A jachtos és magánrepülős ökoharcos Leonardo DiCaprio befektetett egy biocégbe, amely természetes festékeket állít elő fahulladékból, a Levi’s és a Kering is az ügyfelei közé tartozik.

A hollywoodi A-listás Leonardo DiCaprio egy-egy értelmes lépéssel segít a bolygón. Nem, nem esküdött le a szuperjachtokról, hanem befektetett a Nature Coatings nevű vezető biokémiai vállalatba. A cég sikeresen lezárta a Regeneration.VC és a The 22 Fund által vezetett finanszírozási kört, és 2,45 millió dollárt gyűjtött össze a Safer Made és a Portfolia hozzájárulásával. A biokémiai vállalat a BioBlack TX nevű zászlóshajó termékének köszönhetően került a figyelem középpontjába, amely a kőolajalapú korom szén-negatív alternatívájává válik. A természetes festékekre specializálódott Jane Palmer alapította a pigmentekkel foglalkozó startupot, és a Kering és a Levi’s ügyfeleit tartja számon.

Egy póló, amelyet fával építettek és színeztek. Instagram / @naturecoatings

A veszélyes szintetikus színezékek világszerte erősen szennyezik a ruhagyártó üzemeken kívüli vízrendszereket, különösen a szénfekete használatával. Ez egy széles körben használt festékanyag a textiltermékek fekete színezésére, amelyet most egy szén-negatív alternatíva helyettesíthet. A Revenant színésze a Twitteren osztotta meg a hírt a rajongókkal: “Izgatottan csatlakozom a Nature Coatingshoz befektetőként, egy olyan vállalathoz, amely bioalapú, hosszú távú megoldást kínál, amely az iparágak egészére átültethető, hozzájárulva a tisztább, fenntarthatóbb környezetért folytatott küldetéshez. #NatureCoatingsPartner.

A fahulladékból a Nature Coatings fekete pigmentet állít elő. Instagram / @naturecoatings

Dan Fishman, a Regeneration.VC általános partnere lelkesedésének adott hangot: “A fogyasztói iparágak újragondolására összpontosító Consumer ClimateTech alapként már régóta kerestük a kőolajalapú korom olyan cseppfolyósított helyettesítőjét, amely 100%-ban bioalapú és árparitásos. Jane és a Nature Coatings csapata átformálja a vegyipart, és mi örömmel támogatjuk az útjukat.”

 Instagram / @naturecoatings

Tracy Gray a The 22 Fundtól hozzáteszi: “Cleantech gyártó cégekbe fektetünk be, és szándékosan bevonjuk a nők által vezetett cégeket, hogy mind a befektetések magas megtérülését, mind pedig tiszta, minőségi munkahelyek létrehozását biztosítsuk az alacsony és közepes jövedelmű közösségekben. Izgatottan használjuk fel hálózatunkat és szakértelmünket, hogy támogassuk Jane Palmert, és részesei legyünk a Nature Coatings következő növekedési fázisának.”

A hatalmas összeg biztosításával a Nature Coatings felhatalmazást kap arra, hogy több márkának értékesítsen, fejlessze a georgiai gyártóüzemet és bővítse a létszámát. Miközben Leo minden bizonnyal jótékonykodik, nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy tengerjáró módszerei törlik a tetteket azzal, hogy hathavonta jelentős környezeti hatást hagy maga után, amikor felpattan egy bérelt megajachtra.

 Instagram / @naturecoatings

Mit csinál a nature coating?

A Nature Coatings a hulladékanyagokat biztonságos és megújuló megoldásokká alakítja, így a vegyipar szinkronban működik a természettel és annak igényeivel. Hőstermékük, a BioBlack TX egy szabadalmaztatott fekete pigment, amely fahulladékból származik, így fosszilis tüzelőanyagoktól mentes, megújuló és biztonságos. Olyan iparágakban alkalmazható, mint a nyomdaipar, festékek, farmerbevonat, bőrbevonat, gépjárművek és csomagolóanyagok.

Forrás: luxurylaunches.com