Itt vagyok

A Harrods megnyitja első privát tagsági klubját Sanghajban, amely az ultragazdagokat szolgálja ki. Az évi 21 000 dolláros klubban még egy Gordon Ramsay étterem is helyet kap.

A kínaiaktól nem idegen a luxusvásárlás, és London legikonikusabb áruháza, a Harrods most újabb okot ad nekik a tékozlásra! A Harrods a maga nemében elsőként 2023 végén egy privát tagklubot nyit Sanghajban, hogy az ország ultragazdag vásárlóit magához vonzza. A “The Residence” (a vásárlók addig vásárolnak majd, amíg csak bírják) nevű klub a Cha House második emeletén lesz, egy örökségi épületben, ahol már most is működik egy Harrods teázó és egy zongorabár, amely a nagyközönség számára is nyitva áll. Egy másik látványos brit import a brit sztárséf, Gordon Ramsay első étterme, amely a klubban kap helyet.

A lehető legelitebb, az éves tagdíj 150 000 jüanról, azaz 21 000 dollárról indul, és kezdetben 250 tagot fogadnak majd. A luxusvásárlás és a remek ételek mellett a skót Edrington Group whiskygyártó céggel kötött partnerség a tagok számára a legritkább alkoholos palackok kóstolására is feljogosítja majd a tagokat. Michael Ward, a Harrods ügyvezető igazgatója arról tájékoztatta a Bloomberget, hogy ezek a vásárlók 2022-ben a Harrods forgalmának 16%-át tették ki. “Mindig is tudtuk, hogy a vásárlás visszamegy Kínába. Szeretnénk egy olyan bázissal rendelkezni, amely képes fenntartani ezt a kapcsolatot, mivel igazán nagyszerű vásárlóink vannak Kínában”.

Harrods London. Facebook / @Harrods

A Fortune szerint a kínai fogyasztók a világ legbefolyásosabb fogyasztói közé tartoznak, a PwC becslései szerint a 325,4 milliárd dolláros globális luxuspiac mintegy ötödét teszik ki. Mivel egyre inkább a kontinensen vásárolnak, a vezető globális márkák bővítik hazai lábnyomukat. “A Harrods a világ vagyonának legfelső 1%-át szolgálja ki” – mondta Ward. “Ha jelenleg a középkategóriában lennék, nem csinálnám ezt. De tudjuk, hogy a vagyon Kínában növekedni fog. És mi továbbra is csak ezekre a kapcsolatokra fogunk összpontosítani a csúcs legeslegfelsőbb rétegével”.”

Forrás: luxurylaunches