Itt vagyok

A gyönyörű Porsche Vision 357 Speedster egy egyedi EV koncepció, amely az autógyártó első sportkocsija előtt tisztelegve készült.

A Porsche a 75. évfordulójának ünneplése részeként egy káprázatos egyedi példányt készített, amely a német márka legelső sportautója, a 356 No. 1 Roadster előtt tiszteleg. A Vision 357 Speedster névre keresztelt, a Porsche ikonikus nyitott tetejű sportautójának modernkori értelmezését a zuffenhauseniak az év elején, januárban bemutatott Vision 357 Concept tető nélküli folytatásaként alkották meg. A testre szabott alkotás néhány hete debütált a nyilvánosság előtt a Goodwood Festival of Speed-en, amely idén ünnepelte fennállásának 30. évfordulóját.

Kép – Porsche

Míg a keménytetős koncepció a 718 Cayman GT4 RS alapján készült, a Porsche úgy döntött, hogy a roadster változat alapjául az akkumulátoros 718 GT4 e-Performance szolgál. A testre szabott karosszéria alatt a 718 GT4 Clubsportból származó futómű, valamint a Mission R koncepcióból kölcsönzött villanymotorok és akkumulátortechnika található. Kétségtelen, hogy a Vision 357 Concept a rögzített tetővel komolyan menőnek tűnik, és a Speedster modell valóban sok dizájnelemben osztozik, de az utóbbi esztétikailag markánsabb.

Érdekes, hogy a Porsche Speedster az 50-es években mindössze 3000 dollárba került. Kép – Porsche

Az 1950-es évek nyitott tetejű versenyautói által inspirált Vision 357 Speedster az utasoldalon szétterülő egyoldalas tónusú borítással és rövidített szélvédővel rendelkezik. A töltőnyílás és az autó tetejének rögzítője a borulástól védő púp mögött rejtőzik. A koncepció gyönyörű kéttónusú fényezést visel, amely a Marble Grey és a Grivelo Grey Metallic színeket ötvözi. A kupé változathoz hasonlóan az egyedi Speedster is büszkén viseli a “75” logókat a karosszérián.

Kép – Porsche

A Speedster 20 colos kerekeket kapott, amelyek magnéziumból készültek, és szénszálas keréktárcsákkal, valamint központi zárral vannak felszerelve. Ezen kívül a koncepciómodell körbefutó első motorháztetőt kapott, valamint oldalsó tükrök helyett sárvédőkre szerelt kamerákat. A pilótafülkében sportos, alacsonyan elhelyezett ülés található, amelynek kagylóhéja a monocoque-ba van integrálva. A pilótafülke másik érdekes eleme a műszerfal, amely átlátszó felületű.

Kép – Porsche

A versenykormány Miami Blue színt kap, tükrözve a külsőt. A Porsche nem árult el teljesítményszámokat, de a Mission R beállítása akár 1073 lóerő leadására is képes lehet. Miután Goodwoodban elkápráztatta a Porsche-rajongókat, a koncepció most az Egyesült Államokba tart, ahol szeptemberben a Laguna Seca-i Rennsport Reunionon mutatkozik be.

Forrás: luxurylaunches.com