Itt vagyok

A GMC és az EarthCruiser egyesítette erőit, hogy megalkossák a Hummer EV pickup napelemekkel és felnyitható sátorral felszerelt overlanding változatát.

A GMC és az oregoni székhelyű EarthCruiser Overland Vehicles együttműködését még márciusban jelentették be, a tervek szerint a Hummer EV pickup overlanding változatát tervezik megalkotni. Akkor még csak egy árnyékos teaser képet tettek közzé, amely napelemeket mutatott egy GMC Hummer karosszérián. A várhatóan még ebben a hónapban lelepleződő GMC egy második, sokkal árulkodóbb teaser képet tett közzé, amely oldalnézetben jobban megismerhetjük az overlanding csomagot, és jó néhány érdekes részletet elárul. Úgy tűnik, hogy a Hummer EV pickup overlanding változata egy olyan burkolatot kap, amely egészen a fülke elejéig nyúlik. A digitálisan renderelt képen látható, hogy a héjba egy felnyitható sátor van integrálva, amely a tetőből felemelkedik.

Úgy tűnik, hogy a héjnak a végén egy külső tárolódoboz is található, valamint elöl és a felnyitható sátor körül LED-es lámpák vannak felszerelve. A korábbi teaser képen a tetőbe integrált napelemek is feltűntek, amelyek segítségével az EV több időt tölthet a hálózaton kívül, anélkül, hogy a töltőállomások miatt kellene aggódnia. A cégek még nem közöltek más információt a terepjáró csomagról, és a digitális renderelésből nehéz megítélni, hogy a koncepció kap-e valamilyen, a jobb terepjáró képességek javítására alkalmas mechanikai fejlesztést. A GMC Hummer EV alapfelszereltségben állítható felfüggesztéssel rendelkezik, maximális hasmagassága 11,9 hüvelyk. Emellett az opcionális off-road csomag 35 colos gumiabroncsokat tartalmaz.

A terepbeállítás várhatóan a jármű össztömegét is növeli, amely már így is nagyon nehéz, 9640 fontot nyom. Ennek eredményeképpen a csomag jelentős hatással lehet az EV pickup által kínált teljes hatótávolságra. A GMC azt állítja, hogy a Hummer EV alapkivitelben 329 mérföldes hatótávolsággal rendelkezik egyetlen feltöltéssel. A konkrétumokat várhatóan akkor jelentik be, amikor a koncepciót ebben a hónapban bemutatják. A coloradói Overland Expo Mountain West augusztus 25-én kezdődik, és talán ott láthatjuk a koncepciót. Mindkét vállalat azonban azt mondta, hogy a felújított változat 2024 elején lesz elérhető az ügyfelek számára

Forrás: luxurylaunches.com