Itt vagyok

A Girard-Perregaux új Laureato Absolute Chronograph 8Tech egy lopakodó, monokróm időmérő, amelyet egy egyedülálló szénkompozit anyagból készítettek.

Amióta a Girard-Perregaux 2019-ben bemutatta a modern Laureato Absolute kollekciót, a svájci luxus óragyártó többször is kísérletezett a legmodernebb anyagokkal az új időmérők elkészítéséhez. A 2023-as évre a Girard-Perregaux egy új órával bővítette a kínálatot, amely egy egyedülálló szénötvözetből készült, és lopakodó, mégis vonzó monokróm megjelenéssel rendelkezik. Az idei Geneva Watch Days kiállításra bejelentett legújabb karbon bevonatú kronográf a Girard-Perregaux Laureato Absolute 8Tech nevet viseli. Az óra fénypontja a 44 mm-es nyolcszögletű tok, amely egy 8T nevű, úttörő gyártási technikával létrehozott szén-titán kompozit anyagból készült.

A svájci óragyártó szerint a high-tech tok anyaga egyirányú, nem fonott és előimpregnált szénszálakból készül, amelyeket könnyű titánporral kombinálva rendkívül vékony rétegeket alkotnak. Ezeket a mindössze 0,05 mm vastagságú, ultravékony rétegeket egymásra helyezik, hogy halmokat alkossanak, amelyeket aztán különböző formákra marnak. Az így kapott anyag egyáltalán nem hasonlít a szénszálra; ehelyett a hullámos mintázat átfénylése egyedi megjelenést kölcsönöz neki.

Az egyedi tokkivitelezést kiegészíti a minimalista szürke számlap, amely szendvics típusú konstrukcióval rendelkezik. A felső felület homokfúvott és gradiens szürke felületet kap, míg az alsó réteget Grade 5 titánból alakították ki. Az alsó réteg részben a felső felületen lévő nyílások sorozatán keresztül látható. Továbbá a számlap minimális szöveget, olvasható segédmutatókat és egy dátumkijelzőt kap, amely 4 és 5 óra között helyezkedik el. A Laureato Absolute 8Tech-et a márka GP03300-1058 automata óraműve hajtja, amely 46 órás járástartalékot kínál, és a füstölt zafírkristály hátlapon keresztül látható.

Az időmérő egy fekete, szövethatású gumiszíjon kerül bemutatásra. Az időmérő 27 800 dolláros árcédulát visel, és 2023 októberétől lesz kapható világszerte az összes hivatalos Girard-Perregaux kiskereskedőnél.

Forrás: luxurylaunches.com