Itt vagyok

A Ferrari nyomdokaiba lépve a Rolls-Royce bejelentette, hogy végleg feketelistára teszi azokat a vásárlókat, akik nyereségvágyból eladják autóikat

A brit luxusautógyártó Rolls-Royce úgy döntött, hogy a Ferrari példáját követi, és végleg kitiltja azokat, akik nyereségvágyból adják el Spectre EV-jüket. A limitált szériás autók eladása egyre nagyobb problémát jelent az autóiparban. Néhány mély zsebű ember gyakran lecsap az exkluzív modellek kiosztására azzal a szándékkal, hogy azonnal eladja őket, remélve a befektetés egészséges megtérülését. Ez nemcsak mesterségesen növeli az értéket a használtautó-piacon, hanem végül elriasztja a valódi vásárlókat, és hatással van a márka imázsára is. Míg a legtöbb felső kategóriás autógyártónak saját, szigorú átvilágítási eljárása van a korlátozott példányszámú modellek vásárlóinak kiválasztására, a flipperek feketelistára kerülése egyre népszerűbb módszer a probléma kezelésére.

A Rolls Royce Spectre-re olyan nagy a kereslet, hogy 2025 végéig elfogyott.Facebook / @Rolls-Royce Motor Cars

“Elmondhatom, hogy valóban törekszünk arra, hogy bizonyítani kelljen, hogy ki vagy, mit akarsz csinálni az autóval – csak kvalifikálnod kell egy autóra, és akkor talán kapsz egy helyet egy megrendelésre” – mondta Müller-Ötvös, a Rolls-Royce vezérigazgatója a Spectre kaliforniai bemutatóján. “[Ha továbbadják az autót], azonnal feketelistára kerülnek, és ennyi – soha többé nem lesz esélyük a beszerzésre.” A brit márka első sorozatgyártású EV-jeként tavaly bemutatott Spectre nagyon népszerű modellnek bizonyul a Rolls-Royce számára. Valójában a Spectre már 2025-ig elfogyott, és az autógyártó a gyártás növelését tervezi, hogy kielégítse a keresletet. A vállalat vezérigazgatója azt állítja, hogy körülbelül 40% az új Rolls-Royce vásárlók aránya.

John Cenának bocsánatot kellett kérnie a Fordtól, miután az autógyártó beperelte.

Míg a Ferrari arról híres, hogy végleg feketelistára teszi az ügyfeleket, mert haszonért eladják az autóikat, más autógyártók is folyamodtak már ehhez a taktikához. A Ford híres arról, hogy a GT szupersportkocsijának vásárlóival szerződést íratott alá arról, hogy két év birtoklás után nem adhatják el autójukat. A neves amerikai pankrátort és hollywoodi színészt, John Cenát a Ford beperelte a szerződés megszegése miatt, de később peren kívül megegyeztek. Még a GM is bejelentette, hogy megbünteti azokat a vásárlókat, akik a vásárlást követő egy éven belül eladják Corvette Z06-osukat.

Facebook / @Rolls-Royce Motor Cars

Bár ez mindenképpen pozitív lépés a Rolls-Royce részéről, nem mindenki örül a bejelentésnek. A brit szuperautó-kereskedő, Tom Hartley a Car Dealer Magazine-nak nyilatkozva nemtetszését fejezte ki a brit luxusautógyártó által elfogadott új politikával kapcsolatban. A kereskedő így nyilatkozott: “Már két Spectre megvásárlásáról állapodtam meg az ügyfelekkel. Nem tartom igazságosnak, hogy az autógyártók megmondják az ügyfeleknek, akik közel félmillió fontot költöttek egy autóra, hogy mit tehetnek vele”.”

Forrás: luxurylaunches.com