Itt vagyok

A dubaji rendőrség egy 300 ezer dolláros Bentley Continental GT V8-assal bővítette egzotikus járőrkocsi-flottáját

A dubaji rendőrség egy új Bentley Continental GT V8-assal bővítette egzotikus járőrautó flottáját. A dubaji rendőrség zöld-fehér színben pompázó, V8-as motorral szerelt Continental GT-t az Al Habtoor Motors adta át a dubaji rendőrök klubjában tartott ünnepségen. Az eseményen részt vett Jamal Al Jallaf vezérőrnagy, a Bűnügyi Főosztály igazgatója, valamint a Bentley Emirates több vezető tisztségviselője. “Ez az erőfeszítés része a dubaji rendőrség stratégiájának, amely a különböző műveletek során használt valamennyi jármű korszerűsítésére irányul, hozzájárulva a dubaji rendőrség stratégiai célkitűzéseinek eléréséhez a biztonság és a védelem fenntartása terén” – mondta Al Jallaf vezérőrnagy.

Nem ez az első Bentley Continental GT, amely csatlakozik a dubaji rendőrség szuperautó-flottájához. Több mint egy évtizeddel ezelőtt volt, amikor a város rendőrsége átvette az első Continental GT-t. Az évek során a megdöbbentő gyűjtemény folyamatosan bővült a leghihetetlenebb egzotikus autókkal, amelyek között olyanok szerepelnek, mint egy Bugatti Veyron, Aston Martin One-77, Lamborghini Aventador és egy Brabus Mercedes-Benz G-osztály. Ami érdekes, hogy a dubaji rendőrség elkezdett érdeklődni az elektromos autók iránt, mivel a világ egyre inkább az elektronizáció és a kibocsátásmentes mobilitás felé halad. Miután tavaly egy Hongqi E-HS9 luxus SUV-t vett fel flottájába első EV-ként, a rendőrség idén egy Audi e-tron GT-t vett át.

A Bentley Continental GT a brit luxusautógyártó által 2003 óta gyártott Grand Tourer. A harmadik generációs Continental GT még 2017-ben debütált, és jelenleg W12-es és V8-as hajtásláncokkal is elérhető. A V8-as változatban egy 4,0 literes, ikerturbós nyolchengeres motor dolgozik a motorháztető alatt, amely 542 lóerős teljesítményre és 568 lb-ft nyomaték leadására képes. A V8-as motorral hajtott luxus Grand Tourer 3,9 másodperc alatt gyorsul nulláról 100 km/órás sebességre, végsebessége pedig 198 km/óra.

Forrás: luxurylaunches.com