Itt vagyok

A dominók ihlette futurisztikus 70 emeletes felhőkarcoló hamarosan Afrika második legmagasabb tornyává válhat.

Zanzibár nemrégiben bejelentette, hogy Afrika Szaharától délre fekvő legmagasabb felhőkarcolóját építi fel Tanzánia híres szigetcsoportjának nyugati partjainál . A befejezés után ez lesz Kelet- és Közép -Afrika legnagyobb szállodája.

zanzi

A „zanzibári dominó kereskedelmi toronynak” nevezett masszív, 370 000 négyzetméteres vegyes használatú fejlesztés a dominók formájából merít ihletet, és 360 „elemből” áll, amelyek a tetején lévő megfigyelő platform felé emelkednek.

Az 1,3 milliárd dollár értékű torony (amelyet az xCassia tervezett) „luxusszállodákat”, 560 apartmant, golfpályát, esküvői kápolnát és jachtkikötőt tartalmaz majd. Mudrik Ramadhan Soraga, Zanzibár munkaügyi, gazdasági és befektetési államtitkára kijelentette, hogy a projekt megerősíti „a kormány azon erőfeszítéseit, hogy több helyi és külföldi befektetőt hívjon meg a szigetekre”.

zanzi 2

Jean-Paul Cassia, a névadó xCassia cég alapítója így kommentálta a következőket: „Először 2009-ben rajzoltam Párizsban, miután néhai édesapám, két fiam és én játszottunk egy dominókört. Álmodtam, hogy tovább építem ezt a projektet.”

zanzi 5

Hozzátette továbbá: „Minden ikonja olyan volt, amire bárki emlékszik… Már csak a megfelelő látnoki befektető és webhely hiányzott a megvalósításhoz.” Hasonlóképpen, az AICL Group, az Edinburgh Crowland Management és az xCassia, a Crowland Management Ltd vezérigazgatója, Dr. Emmanuel Umoh, az aláírási ceremónia során megemlítette: „A Zanzibar Domino Commercial Tower nevet viselő épület várhatóan egy nemzetközi ikonikus elem, elősegítve a turizmust, a kultúrát és az üzleti lehetőségeket. ”

zanzi 3

Jelenleg a kontinens legmagasabb épülete az 55 emeletes Leonardo Sandtonban, Johannesburgban.

forrás: luxurylaunches.com