Itt vagyok

A Bugatti egy nagyon fontos connecticuti ügyfél számára készített egy egyedi Chiron Super Sport szuperautót. A kéttónusú fényezéssel befejezett egyedi alkotás a Bugatti gazdag örökségét a karosszérián kézzel rajzolt vázlatok sorozatán keresztül örökíti meg.”

A Bugatti leleplezte legújabb Chiron-alapú egyedi megrendelését, amelyet a francia autógyártó testreszabott részlege, a Sur Mesure készített. A Bugatti Chiron Super Sport Golden Era névre keresztelt egyedi alkotás két évnyi “innovatív és testre szabott kézműves munkát igényelt, amely teljesen új technikákat tartalmaz, amelyek kiemelik az autóipar világából és a tiszta művészetbe emelik”. Ennek az egyedi Chironnak a különlegessége a kéttónusú fényezés, amely egy 45 kézzel rajzolt vázlatból álló sorozatot tartalmaz, amely a Bugatti autógyártó örökségét ünnepli. A molsheimi márka szerint a Golden Era egy “nagyon fontos ügyfél” megbízásából készült, aki a Connecticut állambeli Greenwichben található márkakereskedésen keresztül vette fel velük a kapcsolatot. A titokzatos ügyfél elképzelése az volt, hogy egy olyan egyedi Chiront hozzon létre, amely a márka múltja és jelene előtt egyaránt tiszteleg.

Az egyedi Chiron gyönyörű kéttónusú fényezéssel készült, amely a Doré nevű, egyedi arany árnyalatot a Nocturne Black metálfekete változatával kombinálja. A Bugatti szerint a tervezőcsapat a karosszériára kézzel rajzolt vázlatok koncepcióját javasolta, amelyet az ügyfél azonnal jóváhagyott, és “beleszeretett” az ötletbe. A vezető oldalán 19 vázlat látható az autógyártó közelmúltbeli történelméből, köztük olyanok, mint az EB110, a Veyron, a Chiron, a Divo, a Centodieci és a La Voiture Noire.

Emellett a W16-os motor 3712 egyedi alkatrészének ábrázolása is megtalálható. Az utasoldalon 26 vázlatot kapunk a múlt ikonikus Bugatti modelljeivel, köztük a Type 41 Royale és a Type 57 SC Atlantic típusokkal. A Bugatti állítása szerint 400 órát vett igénybe a kézzel rajzolt vázlatok elkészítése.

Belül az utastér a külső színkombinációt és az általános témát tükrözi. A fekete-barna kárpit gyönyörűen kiegészíti a szénszálas betéteket, az ülések pedig “Golden Era” varrással készültek. Továbbá az ajtókártyákon is Bugatti modellek vázlatai láthatók, a középkonzolon pedig “one-of-one” feliratot találunk. A Bugatti nem árulta el a vásárló kilétét, és a testre szabott alkotás árát sem közölte.

Arra azonban számítunk, hogy jelentősen több lesz, mint a szériamodell 3,5 millió dolláros alapára. A Bugatti Chiron Super Sport Golden Era-t a közelgő Monterey Car Week-en adják át tulajdonosának, ahol az egyedi példány a nyilvánosság előtt debütál.

Forrás: luxurylaunches.com