Itt vagyok

A British Airways egyik túlsúlyos utasa annyira beszorult tágas első osztályú ülésébe, hogy a Heathrow repülőtéren a mentőszolgálatnak le kellett szerelnie az utastér ajtaját, és ki kellett emelnie az ülésből.

Az embernek elegáns lakosztály, ínycsiklandó ínyenc ételek és jó bor jut eszébe, ha első osztályon utazik a British Airways járatán. Az élmény bár kellemes volt a British Airways egyik túlsúlyos utasának, mégsem úgy végződött, ahogyan azt várták. A Nigériából Londonba tartó 6 és fél órás repülőút után a dundi utazó nem tudta elhagyni a repülőgépet. Nem eufemizmusként, hanem szó szerint így a levegőben szerzett kiváló élményeiről! Annak ellenére, hogy a férfi az 1A ülésen ült az út teljes időtartama alatt, a gép leszállása után rájött, hogy nem tud mozogni. A British Airways személyzetének tagjai egy ponton túl nem tudtak rajta segíteni, a segítség a mentőszolgálat formájában érkezett.

A csapatnak egy emelő segítségével kellett eltávolítaniuk az utastér ajtaját, hogy kiszabadítsák a bajba jutott utast, és ez a megpróbáltatás három fárasztó óra után ért véget. A BA egyik forrása így nyilatkozott: “Az utas megalázottan viselkedett. Megdöbbentő, mert az ülések a legtágasabbak. Annyira kínos volt számára, amennyire csak lehet – főleg, hogy egy ajtót kellett eltávolítani az utastérben”. Hozzátette: “Viccesen hangzott, de valójában az emberek sajnálták őt. Aljas megaláztatás volt több száz hitetlenkedő utas előtt. A személyzet tagjai mindent megtettek, hogy megnyugtassák a férfit”.

Az incidens során írt mérnöki jegyzetről a The Sun számolt be: “Egy volumetrikus utas beszorult az 1A ülésbe. A terv az, hogy eltávolítjuk a lakosztály ajtaját, és egy emelő segítségével kirepítjük [őt] az ülésből”. A British Airways első osztálya a luxusutazás megtestesítője a tágas kabinülésekkel, amelyek nagyobb személyes képernyővel, bármikor fogyasztható menüvel és kifogástalan kiszolgálással rendelkeznek.

Mégis, a köpcös utasok annak ellenére kényelmetlenségekkel küzdenek, hogy közel 10 000 dollárt költöttek egy repülőgép ülésére, mint ahogyan a túlsúlyos BA utas esetében is történt. Tavaly a világ legjobb légitársaságát, a Qatar Airwayst kötelezte egy bíróság, hogy fizesse ki egy plusz termetű brazil influencer terápiáját, akit testszégyenítésnek vetettek alá, és megakadályozták, hogy elfoglalja a turistaosztályon elfoglalt helyét.

Forrás: luxurylaunches.com