Itt vagyok

A betonfalak hamisítatlan szépsége

 

Merész vagy a belsőépítészetet illetően? Akkor építs betonfalat lakásodba! A betonfal úgy tűnhet, mintha egy befejezetlen fal lenne, de ez ne tántorítson el! Szakíts a megszokott formáktól, és csempéssz egy kis merészséget otthonodba! Ezzel erősítheted a puszta eleganciát, az egyedi stílussal. A beton nyers és befejezetlennek tűnő megjelenése, utánozhatatlan, otthonos és trendi külsőt kölcsönöz a falnak – még akkor is, ha ezt nehéz elképzelni.

1. Whistler Rezidencia, Kolumbia

Egy gyönyörű ház, amely már a külsejével felhívja magára a figyelmet, az általában a belső dizájnjában is meglepetéseket tartogat. Ilyen ház a Whistler Residencia is, amelyet a kolumbiai Whistler város elegáns és fejlődő részében emeltek fel. A klasszul elrendezett, minőségi faburkolattal megkomponált betonfalak rögtön magukkal ragadnak, ahogyan pompás, nyitott tereket varázsolnak a villán belül.

Byrnes-Residence-concrete-wall-patio

Byrnes-Residence-concrete-wall-patio2

Byrnes-Residence-concrete-wall-patio3

2. Beton és acél, Buenos Aires

Talán az Atlanti Óceán szele inspirálta ezt az otthont. Egy fiatal, bámulatos és tehetséges argentin tervezőcsapat kreativitása jelenik meg, akik szakítani akartak a sztereotípiákkal, amikor megalkották ennek a különleges háznak a tervét. Vajon, ez sikerült nekik? Döntsd el Te!

concreteandsteeel1

concreteandsteeel2

concreteandsteeel3

concreteandsteeel4

concreteandsteeel5

3. Byrnes Rezidencia, Phoenix

A „TheConstructinZone” építőmérnökei vállalták ennek a háznak a renoválását, amely eredetileg 1998-ban épült. Mi az, amit a legjobban szeretünk ebben a házban? A lenyűgöző megoldásokat, ahogyan a betonból készült falakra helyezik a hangsúlyt, a minőségi faalapanyagokkal és a „fancy” bútorokkal. Biztos, hogy rögtön magára vonzza a tekinteteket. Nézzük csak meg, az alább látható, kandallóval ellátott teraszt, aminek tökéletes kiegészítője a betonfal. Érdemes megnézni a többi képet is! Például, amin egy „home office” található, vagy a fürdőt, ahol a beton kiemeli a tükröket. Csodálatos! Remélem nektek is annyira tetszik, mint nekünk!

Byrnes-Residence-concrete-wall-patio

Byrnes-Residence-concrete-wall-patio2

Byrnes-Residence-concrete-wall-patio3

4. Echo Beach, Vancouver

Egy fiatal család, fiatalos életvitellel – ezt lehet elmondani, arról a családról akik Echo Beachen élnek Vancouverben. Ez egy ökoháznak tűnik, az óriási zöld terület és a napelemek miatt. Igazán lenyűgöző a beton kiterjedt használata; ahogyan a ház külsejének kinézetét erősíti, és ahogy lenyűgözően biztonságos megjelenést kölcsönöz a ház egész belsejének.

echobeach4

echobeach3

echobeach2

echobeach1

5. Lakásdizájn a hegyekben, Capitol Creek

Nem is találhatnánk jobb helyet a betonfalaknak, az elegáns hegyvidéki Aspennél. Annak ellenére, hogy a közhiedelem úgy tartja, hogy a betonfal kinézete rideg, ez a stílusos, újragondolt „házikó”, mely a patak partján fekszik, tökéletesen mutatja, hogyan lehet egy hippi házból újkori csodát varázsolni. Mindezt úgy, hogy otthonos is legyen. Kombináljuk üveg elemekkel és máris tökéletes a végeredmény!

mountain1

mountain2

mountain3

mountain4

mountain5

mountain6

6. Dorsey Rezidencia, Seattle

A Coates Design Architects emberei kitűnően tudják használni a betont. A Dorsey Rezidenciát ők tervezték, méghozzá egy olyan struktúrával, amiben kimaximalizálták a függőleges térben lévő mintákat. Messziről úgy néz ki, mint egy semmitmondó, rideg, monumentális, kétemeletes épület a vízpart mellett. Ahogy belépünk a házba, egy új világ tárul elénk, ami melegséget és fényt áraszt magából.

dorsey-house-concrete-walls6

dorsey-house-concrete-walls5

dorsey-house-concrete-walls4

dorsey-house-concrete-walls3

dorsey-house-concrete-walls2

dorsey-house-concrete-walls1

7. Lima Rezidencia, Los Angeles

A luxus nem mindig a nagy márkákról és az olasz bútorokról szól. A luxus a részletekben rejlik, mint a Lima Rezidenciában, ami Los Angelesben található és Abramson Teiger Architects mérnökeinek munkája. Egyszerű, modern és letisztult vonalak, betonfalakkal keverve, mely tágas tereknek ad helyet. Szeretnivaló színek vonzzák magukra a tekintet. Ügyesen csempészték be a természetet a falak közé.

Lima-Residence1

Lima-Residence2

Lima-Residence3

Lima-Residence4

Lima-Residence5

Lima-Residence6

 

Decoist