Itt vagyok

A 3 millió dolláros Hennessey Venom F5 Revolution Roadster egy 1800 lóerős amerikai pályaszörnyeteg.

Az amerikai butik hiperautókat gyártó Hennessey Performance Engineering bemutatta az 1800 lóerős F5 Venom új változatát. Íme, az új Hennessey F5 Revolution Roadster, a vállalat idén bemutatott, könnyebb, pályára szánt F5 Revolution nyitott tetejű változata. A Roadster változat jövő héten debütál a nyilvánosság előtt a The Quailben a Monterey Car Week keretében. Az F5 Venom többi változatához hasonlóan a Revolution Roadstert is ugyanaz a 6,6 literes, kétturbós V8-as hajtja, amely 1817 lóerő leadására képes. Valójában a Roadster szinte teljesen megegyezik a kupé változattal, kivéve egy nyilvánvaló különbséget – a levehető tetőpanelt.

A levehető tető szénszálból készült, aminek köszönhetően mindössze 18 kilót nyom. Az Alcantara-borítású panelt négy gyorskioldó csavar rögzíti egy pár nagy szilárdságú retesz mellett, amelyeket úgy terveztek, hogy rekordmagas sebességnél is a helyén maradjon.

A Hennessey azt is állítja, hogy a szénszálas monocoque szerkezeti merevségét nem befolyásolja a levágott tető, és a Roadster ugyanolyan merev és kemény, mint a kupé változat, így tökéletesen alkalmas a versenypályákon való használatra. A Revolution modellek egy csomó aerodinamikai elemmel és könnyebb alkatrészekkel rendelkeznek, hogy a versenypályákon jobb teljesítményt nyújtsanak.

Az F5 Revolution Roadster csupasz szénszálas karosszériát kap, valamint edzett üveg motorburkolatot, amely állítólag négyszer erősebb, mint a normál üveg. Az agresszív aero csomag masszív első és hátsó splittereket és egy újratervezett hátsó szárnyat tartalmaz. Egy masszív légbeömlő is található közvetlenül az utastér felett, amely a V8-as motorhoz juttatja a levegőt. A Hennessey szerint a Roadster változatból mindössze 12 darab készül, és ebből csak öt darabot kínálnak a képeken látható “Bare Carbon” megjelenésben.

A nyitott tetejű hiperautó kikiáltási ára 3 millió dollár; azonban már minden példányra elkeltek, ami aligha meglepő. A Hennessey hiperautói hatalmas keresletnek örvendenek, különösen a hírességek és a gyűjtők körében. A kosárlabda-legenda Michael Jordon nemrég vette át egy 3,5 millió dolláros F5 Venom Roadstert.

Forrás: luxurylaunches.com